Фікус: зелене серце вашого дому

46

Фікус – одна з найбільш розповсюджених кімнатних рослин. І не дивно, адже за запитом «купити фікус Київ» пошукова система у лічені секунди запропонує вам безліч різноманітних видів, від досить компактних варіантів до розкидистих велетнів. Отже, фікус купити, і справді, не складно. А що саме підійде особисто вам та стане прикрасою вашої оселі?

Особливості вирощування фікусів

Фікуси багато років поспіль залишаються одними з найпопулярніших родів кімнатних рослин, серед яких і чагарники, і ліани, і деревинні рослини, обов’язково – з щільним, глянцевим листям. А чи знаєте ви, що і екзотичний красень фікус Бенджаміна, і розкішний фікус Ліроподібний, як і інші види, хоча і не надто близькі, та все ж, родичі шовковиці – адже всі вони належать до спільного сімейства Тутових.

Останні новини:  Legendary Rock Voices — легендарне симфонічне шоу

Розміри різних сортів фікусів – від майже 3 м до 30 см. А головна окраса цих рослин – листя, форма якого, залежно від сорту, може бути серцеподібною, овальною, ромбоподібною, з суцільним або виїмчастим краєм. Переважна більшість цих росли – досить невибагливі, потребують не надто яскравого, розсіяного світла, помірного та регулярного поливу.

Останні новини:  Інноваційний підхід до аналізу дорогоцінних металів та сплавів: рішення від компанії ZpSplav

Популярні сорти фікусів

Серед величезного розмаїття сортів є декілька особливо популярних.

  1. Фікус Еластика (каучуковий) – має великі овальні листові пластини, потребує багато світла та вологи, виглядає досить ефектно. Дуже важливо обрати горщик для фікуса достатнього розміру, інакше рослина почне чахнути та втрачати листя.
  2. Фікус Лірата – отримав назву через форму листових пластин, що нагадують ліру або скрипку, у природних умовах може розвиватися, і як самостійна рослина, і як епіфіт. Рослина відмінно почуватиметься на південних підвіконнях, підходить для квітникаря-початківця.
  3. Фікус Бенджаміна – спільна назва для декількох сортів, що поєднані однією ознакою. Такі рослини – кущики або деревця прикрашає пишна шапка дрібного, яскраво-зеленого або двоколірного листя.
Останні новини:  Як обрати якісний медичний препарат для підвищення потенції

Фікус, ціна на який може відрізнятися у досить широкому діапазоні, залежно від сорту та розміру – ідеальний подарунок для любителя кімнатних квітів.

В студії фітодизайна «Флорен» — завжди відмінний вибір кімнатних рослин на будь-який смак, широкий асортимент горщиків, кашпо, вазонів та інших аксесуарів – відмінної якості, за доступною ціною, з доставкою по Україні.