Які квіти можна посадити восени: 7 рослин, які обирають городники

10.08.2024   11:31    62

Серпень промине швидко, і прийде осінь. Є ряд робіт, які можна проводити на городі і в квітнику в цей період.  Якщо хочете, щоб квітник залишався гарним наступного сезону, то потрібно прислухатися до рекомендацій досвідчених квітникарів.

Подробиці

Багато рослин добре переживають зиму, тому їх дозволяється висаджувати восени.

Чому краще висаджувати квіти восени

Деякі квіти дозволяється висаджувати восени. До основних переваг осінньої посадки відносять такі моменти:

  1. Вже наступного сезону рослини порадують своїм цвітінням.
  2. У рослин виробляється стійкий імунітет.
  3. Відсутність потреби вирощувати розсаду взимку.
  4. Рослини зацвітають на кілька тижнів раніше.

Це основні переваги осінньої посадки. Однак потрібно враховувати, що не всі рослини здатні добре пережити зиму.

Дельфініум

Ця рослина подобається багатьом дачникам, тому що порадує своїм неймовірним цвітінням. Фахівці стверджують, що дельфініум може зростати без пересадок до 10 років.

Якщо виникла потреба пересадити рослину, то для цього найкраще підходить перша половина вересня. Однак не слід затягувати з пересадкою, оскільки рослина повинна встигнути вкоренитися до настання перших заморозків.

Останні новини:  Чим “підгодовувати” перець під час цвітіння

Бруннера

Найкраще висаджувати цю рослину в ґрунт на початку вересня. Квітникарі рекомендують здійснювати пересадку в прохолодний день.

При цьому необхідно правильно поділити кущі. На них обов’язково має бути брунька для майбутнього росту. Після цього необхідно добре полити цю рослину.

Астильба

Астильбу також краще садити до середини вересня. Перед посадкою ґрунт обов’язково удобрюють компостом або іншими органічними добривами.

На один квадратний метр достатньо всього 2 відра цього добрива. Спочатку кущі необхідно утеплити, а потім їх мульчують за допомогою тирси.

Люпин

Це чудовий сидерат, який зазвичай висаджують під зиму. З його допомогою можна покращити властивості ґрунту на ділянці. Здійснювати посадку люпину краще у перші тижні вересня. Ця рослина невибаглива до ґрунту, але її краще не висаджувати на ділянках із «кислим» ґрунтом. В іншому випадку рослина може пожовкнути.




Якщо плануєте здійснювати посадку у відкритий ґрунт, необхідно присипати рослини торфом. Це значно прискорить подальше зростання люпину.

Останні новини:  Агрономи поділилися хитрістю, як опалі яблука перетворити на цінне добриво для грядок

Дицентра

Рослину рекомендується висаджувати із запасом за часом. Це з тим, що укорінення має пройти до перших заморозків. В іншому випадку вона просто не встигне вкоренитися і замерзне. Для посадки найкраще підходить вересень. Рослина віддає перевагу вологому і поживному грунту.

Для посадки кущів необхідно організувати невеликі ямки 40 на 40 см. На дно лунки зазвичай кладуть щебінь, потім укладають невеликий шар компосту. Після цього лунку засипають садовою землею, яка перемішана з компостом.

Останні новини:  Зараз саме час збирати насіння з томатів

Багаторічна айстра

Ця багаторічна рослина також відмінно підходить для осінньої посадки. Спочатку визначтесь з місцем посадки, оскільки рослина не любить перебувати у тіні. Також айстри не люблять підвищену вологість та можуть почати гнити.

Насіння розкладають у відкритий ґрунт наприкінці листопада, коли земля вже встигла трохи промерзнути. Весною сходи можна пересаджувати на постійне місце. Чекати на перше цвітіння можна вже наступного року.

Примула

Приступати до сівби цієї рослини можна відразу після збирання. Це пов’язано з тим, що насіння цієї рослини швидко втрачає свою здатність до сходів. Сіянці проростають досить повільно, тому зазвичай примулу сіють у спеціальні контейнери.

Пересаджувати рослину у відкритий ґрунт дозволяється лише на другий рік життя. До цього періоду рослина зміцніє та порадує цвітінням.