Мої томати просто не вміють жовтіти і витягуватись: завжди роблю з помідорами 1 трюк – і біди собі не знаю

08.08.2024   21:31    66

Помідори. Для українських теренів ці овочі свого часу були справжньою екзотикою, і хоча зараз томати можна зустріти майже на кожному городі, все одно їхнє вирощування залишається справжнім мистецтвом. Поговоримо про найпоширенішу проблему: жовтіння листа та стебло, що здатне неприродно витягуватися

Зелена маса ваших кущів може жовтіти з природних причин. Наприклад, після затяжних злив та різких змін температур, або воно може згоряти від надмірної спеки. Цього року ми всі відчули гойдалки погоди, коли в один день +32, а в інший — +20 і дощить.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни
Городники розповіли, чим слід обробляти помідори для зав'язі

У таких умовах рослини погано засвоюють мікроелементи, особливо калій. Тож не фітофтора, а проста нестача такого мікроелемента стає причиною пожовтіння і деформації зелених улюбленців. Щоб розв’язувати цю проблему, додайте під коріння добриво з калієм і магнієм, а по листу обробіть брексілом кальцію. Це забезпечить помідорчики необхідними мікроелементами і допоможе їм впоратися зі стресом.

Останні новини:  Коли обрізати смородину перед зимою і як це робити: поради садівникам

Якщо ви помітили, що плоди не дозрівають, обробіть їх магнікуром (на форумах радять обирати “Буст” чи “Енерджі”). Але якщо вже є стиглі плоди, використовуйте квадріс. Це допоможе зберегти здоров’я рослин і підвищити врожайність.

Просто та ефективно: методи обробки помідорів від борошнистої роси

Важливим аспектом догляду за томатами є забезпечення гарної вентиляції кущів. Кущі не повинні бути надто густими, адже це сприяє тривалому утриманню вологи й, як наслідок, розмноженню спорів фітофтори. Регулярно проріджуйте рослини, щоб забезпечити циркуляцію повітря.

Останні новини:  Зараз саме час збирати насіння з томатів

Крім того, для профілактики захворювань можна використовувати розчин сироватки (1:10). Обробку проводьте не раніше 19 години, коли сонце вже не таке активне і ризик опіків на листі мінімальний.






noviydoctor.com