Видалення поліпів з шийки матки: показання

21

Поліпи шийки матки — доволі поширена патологія, що має доброякісний характер. В переважній більшості клінічних випадків у жіночому організмі рідко зустрічається один поліп. Групи утворень можуть неконтрольовано збільшуватися й розростатися, що обумовлює постановку діагнозу — поліпоз. Хвороба рідко проявляє сама себе в організмі. Про її наявність свідчать порушення роботи репродуктивної статевої системи, про які поговоримо більш детально у статті.

Навіть при умовно нешкідливій природі поліпів існує ризик їх переродження у злоякісні пухлини. Така ситуація вкрай небезпечна для організму жінки, тому хірургічне втручання є невідкладним для лікування шийки матки й збереження її функціональності.

До того ж доброякісні поліпи не є анатомічною складовою статевої системи, тому чим раніше від них позбутися, тим більше шансів на спокійне здорове життя. На початкових стадіях формування і розростання поліпів з видаленням новоутворень працювати набагато легше. Метод лазерної терапії https://platinumlaser.com.ua/ginekologiya-uk/lazerne-vydalennya-novoutvoren-v-intymnyh-zonah/polipov-sheyki-matki/ — один з найбезпечніших і популярних способів покращення жіночого здоров’я.

Причини появи поліпів

Поліпоз шийки матки лікарі діагностують найчастіше у жінок 40-50 років, що виникає на фоні гормональних порушень. Але останнім часом патологія стала притаманною дівчатам з вікової категорії 25-30 років.

Причини формування можуть зумовлювати:

  1. ерозія шийки матки;
  2. запальні процеси сечової системи;
  3. пошкодження ендометрію матки при аборті або частих пологах;
  4. використання внутрішньоматкової спіралі;
  5. дисфункція яєчників;
  6. проблеми зі щитоподібною залозою;
  7. надмірна вага;
  8. стрес, депресія.

Якщо вищезгадані фактори ризику були чи є присутніми у житті пацієнта, то краще регулярно відвідувати гінеколога та контролювати стан здоров’я.




Показання до видалення поліпів

Лазерне видалення поліпів на шийці матки є ефективною профілактикою поліпозу та безпечною терапією лікування й усунення поодиноких утворень. Показаннями до застосування лазерної терапії є наявність наступних симптомів:

  1. діагностоване збільшення розмірів поліпа;
  2. больові відчуття внизу живота;
  3. порушення менструального циклу;
  4. масивні кровотечі або кровʼянисті виділення;
  5. проблеми із заплідненням;
  6. загальна слабкість, погане самопочуття.

Що більше часу поліп знаходиться в організмі жінки, росте й збільшується в діаметрі, то симптоми відчутно посилюються. Саме тому видалення поліпів краще проводити на ранніх стадіях, в сучасних клініках з використанням передових лазерних методів. У Platinum Laser створено для цього всі комфортні умови!