4 вправи, які допоможуть підтримати себе й покращити настрій

21

Навіть коротка вправа з нашої добірки може змінити ваш настрій на весь день чи навіть робочий тиждень. А для підтримки емоційного стану, нових вражень та естетичних сніданків та обідів обирайте страви й солодощі від Grand Cafe Leopolis меню https://www.fest.delivery/product-category/grand_cafe_leopolis/.

Як покращити свій стан:

  1. Уявіть ідеальне місце

Розслабте тіло й пройдіться по кожній його частині. Розслабте ноги, руки, спину, голову, пальці й обличчя. Подумки намалюйте місце й обставини, де б ви хотіли опинитися. Підбирайте ситуацію, яка протилежна тій, що викликала стрес. Якщо відчуваєте безвихідь, уявіть, як вільно пливете в океані чи летите.

2. Лимон

Зручно вмостіться на стільці чи ліжку. Руки покладіть на коліна долонями догори, опустіть голову та плечі й заплющте очі. Уявіть, що в руці лежить лимон і вам треба стиснути його з усіх сил, щоб вичавити сік. Повільно вичавлюйте лимон, поки не лишиться «соку». Після цього повністю розслабтеся.

Повторіть вправу іншою рукою та знову відпочиньте кілька хвилин. Останній етап: лимон у кожній руці й ви «вичавлюєте» їх одночасно. Під час вправи концентруйтеся на почуттях і диханні.

Останні новини:  Kia Sportage - оптимальний автомобіль для великого міста

3. Фрірайтинг

Візьміть улюблений блокнот або аркуш паперу й ручку. Пишіть. Виплесніть на папір усе, що тривожить, що хочете розповісти, просто запишіть усі справи за день та як ви почуваєтеся. Коли ви пишете від руки, зосереджуєтеся, дивовижним чином зникають усі тривоги. Практикувати фрірайтинг можна хоч щодня. Може, люди, які ведуть щоденник, знають про цей прийом?

Останні новини:  Основные инструменты для работы со кожей

4. Арт-терапія: колесо почуттів

Фарби, олівці чи фломастери іноді можуть замінити сеанс психолога. У дорослому віці непрофесійне малювання здається безсенсовим, але насправді це ще один спосіб підтримати психічне здоров’я.

Як намалювати колесо почуттів? Намалюйте коло та поділіть на 8 секцій, у кожній частині запишіть свої емоції. Розмалюйте кожен сектор кольором, який асоціюється з цією емоцією. Тоді проаналізуйте, який колір що для вас означає, які емоції ви замалювали схожими кольорами, що записали у першу чергу і яких відчуттів зараз ви переживаєте більше.




Щодня з нами трапляються десятки хороших речей, але під час стресу ми зосереджені на негативі. Помічайте добро й позитивні події, дайте собі час звернути увагу на них і наповнитися хорошими емоціями.

Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара

Порадійте смачному капучино на вуличках Львова, зустрічі з котом у парку, новій навичці або просто сонячному дню. Не пропускайте ці миті, а розтягніть, відчуйте, тоді за день ви ще багато разів посміхнетеся.

Турбуйтеся про себе у кожну мить, обов’язково не забувайте про якісне й смачне харчування. Замовлення їжі від !Fest Доставки — це дуже зручно, адже вона на зв’язку щодня: у хороші моменти й для підтримки під час складних днів, робочих дедлайнів чи стартів проектів.