Жодної фальші: новий електрокар від Alpine не буде імітувати ДВЗ

Сьогодні,   20:31    241

 

Alpine не має наміру оснащувати майбутню електричну версію A110 штучною трансмісією, як це зробила Hyundai з Ioniq 5 N, і не планує використовувати синтетичні звуки двигуна в салоні, заявив генеральний директор французького бренду Філіп Крифф.

У Hyundai Ioniq 5 N, першому повністю електричному “зарядженому” хетчбеку, штучна коробка передач управляється за допомогою пелюсток на кермі, імітуючи роботу двигуна внутрішнього згоряння. У салоні відтворюються звуки двигуна через динаміки.

Останні новини:  Чим небезпечні мийки самообслуговування і як правильно мити автомобіль самому

Коли Кріффа запитали, чи зможе електрична A110 використовувати подібну систему, особливо з огляду на позитивні відгуки про Ioniq 5 N, він відповів: «Це фальшиво. Це справді фальшиво. Я не люблю таких штучних речей».

Кріфф додав, що нова Alpine A110 не повинна звучати як автомобіль з ДВЗ, тому що вона «електрична», але зазначив, що якщо клієнти цього вимагатимуть, Alpine може розглянути створення звуку для електричних машин, який нагадував би ДВЗ.

Проте, Alpine, можливо, використовує штучний звук, як це було зроблено у новому хетчбеку A290.

Останні новини:  Популярний Kia Pride перетворився на електричний рестомод

Нова електрична версія A110, яка вийде у 2026 році, стане третім електромобілем Alpine після A290 (на базі нового Renault 5) та серійної версії концепту A390_B.


ampercar.com