Новий Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості

Вчора,   22:00    291

Американська компанія Chevrolet провела рекордні заїзди нового Chevrolet Corvette ZR1 на гоночному треку в Німеччині. У рамках заходу спорткар зміг розвинути рекордну швидкість для серійних автомобілів, виготовлених американським автовиробником.

На полігоні ATP Automotive Testing Papenburg у Німеччині президент General Motors Марк Ройсс (Mark Reuss) за кермом 2025 року Corvette ZR1 розігнався до 233 миль/год (375 км/год), що є найкращим показником у категорії серійних автомобілів вартістю менше ніж $1 млн.

«Встановлення рекорду швидкості на Corvette ZR1 – справжній тріумф для Corvette та Chevrolet, а також зворушливий, сюрреалістичний досвід для мене особисто, – розповів Ройсс. – З переходом нового покоління спорткара на середньомоторне компонування ми знали, що визначні характеристики та баланс зроблять це реальною можливістю. Цей рекорд — свідчення мощі ZR1 та неймовірно талановитої команди, яка його розробила та побудувала».

ZR1 оснащений найпотужнішим серійним двигуном V8, коли-небудь виробленим американським автовиробником. Corvette вперше отримав середньомоторне компонування у 2020 році, відкривши нові можливості продуктивності та інновацій. Інженери Chevrolet використали весь свій досвід у галузі програмного забезпечення, моделювання та конструювання, щоб створити новий еталон швидкості для американських автовиробників.

Останні новини:  Фахівець розповів, скільки можна проїхати на спущеному колесі

У рекордному заїзді взяв участь серійний Corvette ZR1 зі стандартними налаштуваннями шасі, аеродинамічним пакетом, стандартним спойлером, шинами Michelin Pilot Sport 4S та алюмінієвими дисками. Під час заїзду використовувався режим Top Speed ​​Mode, призначений виключно для закритих гоночних трас. Він дозволяє повною мірою використати потенціал шасі для досягнення максимальної швидкості. Крім Ройсса, в салоні під час рекордних заїздів був присутній інженер, який аналізував дані про стан авто в режимі реального часу.




Важливо відзначити, що рекорд швидкості не був поодиноким. У рамках заходу п’ять інженерів та два автомобілі ZR1 змогли розігнатися до рекордної швидкості у кількох заїздах. Полігон у Папенбурзі не вперше приймав гостей зі США. Раніше представники компанії Chevrolet вже проводили тут швидкісні тести шостого та сьомого поколінь Corvette ZR1 та шостого покоління Camaro ZL1.

Останні новини:  Стало відомо, в яких регіонах України найчастіше реєструють електрокари

На сьогодні Chevrolet Corvette ZR1 є найшвидшим серійним автомобілем в історії концерну GM. Він оснащується 5,5-літровим бензиновим двигуном LT7 V8 DOHC з двома турбінами. Його потужність досягає 873 кВт/1087 к.с., а момент, що крутить, – 1123 Нм. У парі з ним працює 8-ступенева роботизована коробка з двома зчепленнями.

Раніше “Автоцентр” розповідав, що в компанії Chevrolet готують нову модифікацію Corvette, яка займе верхню сходинку в ієрархії культового сімейства.

Останні новини:  Готується нова заборона для водіїв в Україні: роз’яснення



autocentre.ua