Неприємний запах із рота може бути ознакою захворювання легень

Сьогодні,   13:00    389


Стійкий неприємний запах із рота може виникати через основні проблеми зі здоров’ям, які потребують медичної допомоги.

Відштовхуючий запах з рота – галітоз – зазвичай пов’язують із поганим станом зубів чи ясен, проте велику кількість його випадків буває зумовлено іншими порушеннями. За даними Журналу досліджень у галузі медицини та стоматології (Journal of Research in Medical and Dental Scienc), приблизно кожен десятий випадок галітозу провокується «проблемами поза ротовою порожниною».

Останні новини:  Самостійні спроби підвищити імунітет є небезпечними для здоров’я

Зокрема, неприємний запах із рота може бути ознакою захворювання легень.

«Серед порушень, що викликають неприємний запах з рота, фахівці виділяють абсцеси носоглотки та інфекції нижніх дихальних шляхів, такі як бронхоектази, рак гортані, абсцес легені, хронічний бронхіт, астму, муковісцидоз, інтерстиціальні захворювання легень та пневмонію».

Пневмонія. Є бактеріальною або вірусною інфекцією в легенях. При пневмонії повітряні мішечки легень (альвеоли) запалюються та наповнюються мокротинням або гноєм. Це викликає серйозні напади кашлю з відділенням вмісту альвеол та сприяє неприємному запаху з рота.

Останні новини:  Психолог вказав на несподівані причини проблем із пам’яттю

Бронхіт. Виникає, коли бронхи (трубки, відповідальні за перенесення повітря у легені) інфікуються та набрякають. Це викликає сильний кашель, який супроводжується смердючим слизом і неприємним «ароматом» із рота.

Астма. Люди з астмою, як правило, відчувають труднощі з диханням та отриманням достатньої кількості кисню. Багато астматик через це починають дихати ротом, а не носом, що створює проблему сухості в роті. Сухість, своєю чергою, сприяє появі галітозу.

Останні новини:  Ожиріння у 50 років дає вам здоров’я 75-річного


woman24.kyiv.ua