ЗСУ вперше спалили російський танк, застосувавши дрон “Дракон” з термітним боєприпасом (відео)

Сьогодні,   12:31    1625

Зафіксовано перший випадок знищення українськими воїнами російського танка за допомогою безпілотника «Дракон». Це відбулось на одному з напрямків фронту, де наразі йдуть активні бої. Особливість дрона полягає у тому, що для знищення цілі він використовує не скид з вибухівкою, а термітну суміш, яка буквально випалює її.

Про це 3 жовтня розповіли у пресслужбі 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького ЗСУ. Зазначається, що спочатку по ворожому танку відпрацювали у стандартний спосіб. Попри пошкодження він ще продовжив рух, а потім став. Саме у цей момент над ним злетів «Дракон» й довів справу до кінця.

«Нещодавній традиційно невдалий штурм здичавілих відзначився першим у цій війні спаленим за допомогою дрону «божа роса» ворожого танку у виконанні нашого батальйону безпілотників «Злі Сапсани»!», – йдеться у повідомленні.

Судячи з опублікованого відео, «Дракон» завис над танком росіян, розпорошуючи лавоподібний терміт (суміш алюмінію та палаючих гранул оксиду заліза). За лічені хвилини ворожа бойова машина перетворилася на багаття та вибухнула.

Останні новини:  У Росії вирує масштабна пожежа на приватній нафтобазі (ВІДЕО)