Гострий перець продовжує життя за рахунок зниження ризику серцевих хвороб

Сьогодні,   15:31    369


Гострий перець продовжує життя за рахунок зниження ризику серцевих хвороб

Присутність гострих видів перцю в раціоні людей вчені пов’язують із тривалішою тривалістю життя.

Згідно з дослідженнями, три поширені інгредієнти гострих страв – червоний перець чилі, каєнський перець та халапеньо – можуть принести набагато більше користі, ніж просто надати їжі прянощі та пікантності. Фахівці констатують, що гострий перець здатний продовжувати людям життя через зниження ризику серцевих хвороб.

Останні новини:  Знайдений овоч, який очищає організм від токсинів, цукру і холестерину

Зокрема, перераховані види гострого перцю містять активний інгредієнт капсаїцин, під дією якого знижується ризик станів, що потенційно вкорочують життя, таких як ожиріння і хвороби серця і ожиріння.

«Головна речовина гострого перцю – капсаїцин – це хімічна сполука, яка має протизапальні властивості. Завдяки ефекту зменшення запалення запобігає утворенню бляшок у кровоносних судинах, які здатні викликати серйозні проблеми зі здоров’ям», – зазначають фахівці Клініки Майо.

Останні новини:  Нутриціолог назвала продукти для поповнення дефіциту магнію

За словами експертів, гострий червоний перець забезпечує організм такими поживними речовинами, як вітаміни B, C та A. Випробування показали, що при вживанні гострого перцю знижується інтенсивність деяких реакцій імунних клітин, що спричиняють розвиток атеросклерозу, який характеризується відкладенням жирових бляшок усередині артерій.

Коли подібне накопичення бляшок відбувається у коронарних артеріях, розвивається ішемічна хвороба серця (ІХС). Ішемічна хвороба серця є найпоширенішим типом кардіологічних захворювань, а також попередником інфаркту міокарда. Любителі гострої їжі отримують шанс на найкращий захист від неї в порівнянні з людьми, які не люблять гострий перець.

Останні новини:  Дієтолог розповів про продукти, які зміцнюють кістки

Симптоми. Основними симптомами ішемічної хвороби серця є біль у грудях (стенокардія), задишка, біль у всьому тілі, стан нудоти або непритомності, загальне погане самопочуття.


lady.kyiv.ua