Психолог вказав на несподівані причини проблем із пам’яттю

Сьогодні,   14:00    553


До несподіваних причин погіршення пам’яті відносяться хронічний недосип і любов до гаджетів. Про це розповів психолог.

“Проблеми з пам’яттю та роботою мозку у молодих людей часто пов’язані з неусвідомленим порушенням нормального та здорового ритму життя”, – сказав психолог. Він додав, що ці причини усунути набагато простіше, ніж хвороби. Зазвичай, проблеми відступають при зміні способу життя.

Останні новини:  Онколог перерахував фактори ризику розвитку раку щитовидної залози

Експерт наголосив, що багатозадачність визнана неефективною. Вона призводить до зниження пам’яті, уважності, нервових розладів.

Нормально функціонувати мозку заважають і емоційна перевтома, стреси, авітаміноз, хронічний недосип. В останньому випадку мозок просто не встигає відновитись.

Проблеми з пам’яттю спостерігаються і у тих, хто зловживає кофеїном та шкідливою їжею. Зокрема, до проблем призводить алюміній, який може міститись у їжі з харчовими барвниками. Говорячи про вплив кави, психолог зазначив, що для мозку вкрай небажані перепади, які виникають після його вживання: спочатку людина відчуває різке піднесення енергії, а потім різкий спад.

Крім того, руйнують мозок куріння, алкоголь, наркотики. Пояснюючи шкоду від прихильності до гаджетів, психолог зазначив, що людина перестає використовувати можливості свого мозку на 100%, покладаючись на нотатки, нагадування, соцмережі та контакти.

Останні новини:  П’ять життєво важливих вітамінів, які потрібно включити до раціону


novosti24.kyiv.ua