Науковці відтворили зовнішність королеви Анни Болейн

Сьогодні,   10:30    859

Вчені змогли реконструювати зовнішність скандальної другої дружини короля Генріха VIII Анни Болейн, пише Успіх in UA.

Анна Болейн — одна з найскандальніших і загадкових особистостей в історії. Дівчина була другою дружиною короля Англії Генріха VIII. Однак прожила недовге життя, так як у віці 35 років була обезголовлена за зраду перед державою, інцест і зрада короля. правда, сама Болейн заперечувала будь-яку свою провину, повідомляє clutch.net.ua.

Вона ніколи і не мріяла, що стане королевою. Але, опинившись при дворі, виявилася уваги велелюбного короля Генріха VIII. На той момент король був одружений, але його дружина Катерина ніяк не могла народити йому спадкоємця.

Останні новини:  Найспекотніше літо на планеті: де встановлено новий температурний рекорд

Науковці відтворили зовнішність королеви Анни Болейн

Анна зачарувала короля. Заради неї він розірвав попередній шлюб, хоча це було непросто, оскільки церква на той момент не визнавала розлучень. Але заради того, щоб одружитися на Анні Генріх відкидав церква.

Генріх VIII одружився на Анні Болейн, і дівчина стала королевою-консортом (правляча дружина монарха, сама до цього не є королевою). Вона обіцяла йому спадкоємця. Однак народила дочку, яку назвали Єлизаветою.

Після цього Ганна робила спроби народити сина короля, але вони закінчувалися викиднями.

Останні новини:  У Києві знайшли залишки 1000-річної майстерні з виготовлення матеріалів для мозаїки

Король відвернувся від дружини.




Закінчилося життя Анни Болейн трагічно. Вона жила в клоаці пліток і палацових інтриг. Її звинувачували у чаклунстві, в тому, що вона магією зачарувала Генріха VIII, її звинувачували в інцесті з її рідним братом, а також у тому, що жінка постійно змінювала королю з багатьма чоловіками. Ганна все це заперечувала.

Померла королева Анна Болейн у віці 35 років, залишивши світу і Англії свою дочку Єлизавету, якій пізніше судилося стати легендарної королеви Англії Єлизавети I.

Останні новини:  Учені висунули нову теорію появи Місяця

Життя Анни Болейн надихнула багатьох людей. Про її життя зняли безліч фільмів.

За останні роки на екрани вийшов серіал «Тюдори», в якому в ролі Анни Болейн знялася Наталі Домер. Ось такий бачили свергнутую королеву творці фільму.

Трохи пізніше на екрани вийшов повнометражний фільм про життя Анни Болейн, який називається «Ще одна з роду Болейн», де королеву зіграла Наталі Портман.

Проте вчені теж працювали над відновленням зовнішності скандальної королеви Англії. Вони по черепу реконструювали її зовнішність.