Навіщо Путін змінює ядерну доктрину РФ: експерт викрив ймовірну мету

Сьогодні,   17:45    167


Зміна ядерної доктрини Росії – це спроба маніпулювати Заходом, заявив в ефірі Radio NV військовий експерт Михайло Жирохов.

“У нього (Путіна – ) не залишається ніякої можливості впливати на геополітику. Якщо у світі реально впливають з-за допомоги економічних, військових факторів, то після майже трьох років повномасштабної війни в Україні всі розуміють, що російське військо недостатньо підготовлене та озброєне для того, щоб загрожувати всій Європі чи США”, – сказав Жирохов.

Останні новини:  Кремль прокоментував нову атаку дронів на Росію

При цьому він додав, що попри маніпуляції, в ядерній тріаді Росії усе “не так добре, як хотілося б Путіну”.

“На Заході величезна увага була до невдалого пуску ядерної ракети “Сармат”, яка прийнята на озброєння, але досі підривається у шахтових установках. Це означає, що її боєздатність під великим питанням. І це… більш знакова подія, ніж те, що Путін проводить чергове засідання (Радбезу РФ – ) з черговими залякуваннями”, – додав Жирохов.

Останні новини:  РФ планує з жовтня експортувати вугілля з Донбасу до Китаю, Індії, Ірану, Узбекистану та Малайзії

Зміни в ядерній доктрині РФ: що відомо

Раніше Путін заявив про внесення поправок до своєї доктрини ядерного стримування. Одним із ключових пунктів стало те, що Кремль може застосувати ядерну зброю по неядерній державі навіть через запуск безпілотників.

Серед інших пунктів – можливість застосування ядерної зброї РФ у разі агресії проти Білорусі, а також якщо противник, використовуючи звичайну неядерну зброю, створює критичну загрозу російському суверенітету.

Останні новини:  Росія та Китай підуть воювати за Арктику: що відомо

На думку заступника командира 3 ОШБр Максима Жоріна, зміни в російську “ядерну доктрину” – це черговий шантаж. На думку військового, він став можливий через позицію Заходу.


uapress.kyiv.ua