Як використовувати тальк проти масних плям

Сьогодні,   11:40    106

Тальк має широкий спектр сфер використання. Його застосовують в медицині, в косметичній, фармацевтичній, парфумерній індустрії. Не всі знають, що тальк не виготовляють, а видобувають. Це є хімічно складний склад гідрованого силікату магнію. Він не має запаху, не розчиняється у воді та є дуже хорошим природним адсорбентом. Такі властивості забезпечують широкий спектр використання. Зокрема, у побуті.

Останні новини:  5 ефективних порад, як позбутися мух у квартирі

Видалення масних плям з килимів

Плями на килими — неприємне явище, але боротись з ним буває складно. Нести вироби у хімчистку теж не завжди доречно. Спробувати позбутись надокучливих плям можна за допомогою тальку. Посипте ним жирні плями та лишіть «працювати» на 6 годин. Потім пройдіться по килиму пилососом. Таким самим чином можна використовувати кукурудзяне борошно або крохмаль.

Останні новини:  Що робити, якщо ви відчуваєте самотність у стосунках

Видалення жирних плям з синтетики

Щоб забрати масні плями з речей, нанесіть тальк на місце їх утворення та увітріть пальцями. Лишіть на 24 години. Потім обережно зметіть щіткою. Повторіть процедуру при потребі ще раз.

Тальк — корисний у побуті засіб, яким можна не тільки позбуватись масних плям. Він стане у нагоді і в інших питаннях, наприклад, щоб послабити міцно зав’язані вузли на шнурівках чи відлякати мурах на городі.

Останні новини:  3 ефективні способи легко відмити сліди скотчу або наклейок