Як приготувати солодку запіканку з гарбуза

Вчора,   21:01    214

Осінь – сезон такого чудового овоча як гарбуз. Він не лише корисний та смачний, а й універсальний. З гарбуза можна приготувати безліч страв: від супів та дерунів до десертів.

Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий рецепт гарбузової запіканки. Готується ця страва з найпростіших та бюджетних інгредієнтів, а виходить дуже ніжний і корисний десерт, який оцінять діти та дорослі.

Необхідні інгредієнти:

  • гарбуз – 700 г;
  • родзинки – 80 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко або нежирні вершки – 300 мл;
  • цукор – 2 ч.л;
  • сіль — дрібка;
  • вершкове масло, щоб змастити форму.
Останні новини:  Як приготувати апетитні та золотисті деруни, які точно не розваляться

Спосіб приготування:

Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки та нарізаємо середнім кубиком. Перекладаємо гарбуз в каструлю, додаємо воду і відправляємо варитися. Гарбуз має зваритися не повністю і бути злегка недовареним.

Родзинки заливаємо на кілька хвилин окропом, після цього воду зливаємо.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і відправляємо туди недоварений гарбуз. Туди ж рівномірно розкладаємо родзинки.

Останні новини:  Як приготувати смачний пиріг з маком та бананом без борошна
Рецепт дуже ніжної і корисної запіканки з гарбуза
Рецепт дуже ніжної і корисної запіканки з гарбуза

В окремій мисці підготуємо заливку. Для цього яйця змішуємо з молоком, або вершками. В цю суміш додаємо цукор, дрібку солі і за бажанням можна додати ваніль або корицю. Кількість цукру можна регулювати за власним смаком. Заливаємо цією заливкою гарбуз і відправляємо запіканку у зарання розігріту духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів 25 хвилин.

Останні новини:  Чим залити печінку, щоб вона вийшла ніжна, м’яка та ароматна
Рецепт дуже ніжної і корисної запіканки з гарбуза
Рецепт дуже ніжної і корисної запіканки з гарбуза

Готову запіканку охолоджуємо і лише після цього нарізаємо на порційні шматки. Запіканка виходить дуже ніжною та смачною. При цьому вона корисна та підходять людям, які дотримуються дієти, людям з непереносимістю глютену та маленьким дітям.




Смачного!



odnaminyta.com