8 речей з second hand, які треба дезінфікувати перед використанням

Вчора,   23:00    301

Речі з second hand часто можуть стати в пригоді або виявитися дуже вдалою покупкою. Проте варто пам’ятати про те, що деякі з таких придбань краще дезінфікувати перед використанням.

Одяг

Ключ до очищення вживаного одягу — приділити час прочитанню етикеток з рекомендаціями по догляду за ним під час покупки. Деякі речі, такі як пальто, структуровані куртки та прикрашені речі, потрібно буде відправити до професійної хімчистки, але одяг, який можна прати, можна почистити та продезінфікувати в домашніх умовах.

Після того, як ви принесете одяг додому, перевірте етикетку з догляду, щоб переконатися, що одяг можна прати в пральній машині або вручну. Краще прати кожну річ окремо вручну або використовувати делікатний режим пральної машини, щоб запобігти потраплянню фарби на інші речі. Використовуйте прохолодну воду і звичайний пральний порошок, а на останньому полосканні додайте дезінфікуючий засіб для білизни або пів склянки оцту для боротьби з бактеріями, що залишилися на тканині.

Взуття

Якщо ви знайшли ідеальну пару взуття в магазині секонд-хенду, важливо очистити внутрішні поверхні навіть більше, ніж зовнішні. Якщо можливо, зніміть та замініть устілку, а потім обробіть її дезінфікуючим спреєм, щоб знищити бактерії та грибок. Ви також можете продезінфікувати внутрішню частину взуття, змішавши розчин спирту і води у співвідношенні 50:50. Змочіть чисту ганчірку в розчині та протріть усі внутрішні поверхні.

Для зовнішніх поверхонь обирайте відповідні засоби та методи очищення. Використовуйте щітку з м’якою щетиною, щоб видалити пухкий бруд і пил, обробіть плями на брезентовому взутті м’яким миючим засобом або використовуйте кондиціонер для шкіряного взуття, щоб зберегти його м’яким і еластичним. Перед носінням дайте взуттю висохнути на повітрі.

Останні новини:  Як зробити повітря в оселі свіжим без дорогих ароматизаторів: дієві поради

Постільна білизна

Простирадла та ковдри слід чистити відповідно до інструкцій на етикетці. Для речей, які можна прати, використовуйте звичайний пральний порошок і додайте дезінфікуючий засіб для білизни або одну склянку оцту в останній цикл полоскання. Вінтажні ковдри можна прати вручну у ванні, використовуючи м’який пральний порошок і прохолодну воду.

Подушки та штори

Щоб відбілити пожовклу білизну, змішайте розчин кисневого відбілювача з теплою водою, занурте речі і залиште на ніч. При необхідності повторіть.




На подушках, шторах та інших тканинних виробах точково очистіть плями вологою ганчіркою з засобом для виведення плям. Потім продезінфікуйте тканину за допомогою відпарювача для одягу. Нагріта пара вб’є бактерії та пилових кліщів, а також допоможе усунути неприємні запахи. Перед використанням дайте виробам висохнути на повітрі.

Останні новини:  Секрет просторої оселі: 3 "непримітні" речі, яких потрібно позбутися

М’які меблі

Почніть прибирання з того, що добре пропилососьте оббивку, щоб видалити пил. Рухайтеся повільно і не забудьте пропилососити під подушками, дно і задню частину виробу. Точково очистіть забруднені ділянки засобом для виведення плям з оббивки та серветкою з мікрофібри. Щоб продезінфікувати оббивку і усунути неприємні запахи, використовуйте пароочищувач (також вбиває пилових кліщів). Якщо у вас немає пароочисника, злегка побризкайте дезінфікуючим спреєм і дайте оббивці висохнути на повітрі перед використанням.

Дерев’яні та металеві меблі

Щоб почистити дерев’яні меблі та декоративні елементи, змішайте у відрі розчин теплої води з кількома краплями рідини для миття посуду. Занурте в розчин ганчірку з мікрофібри, добре відіжміть і протріть кожну поверхню. Сильно забруднені ділянки очищайте з легким натиском. Змийте залишки мильного розчину чистою ганчіркою, змоченою у звичайній воді, а потім добре просушіть. Використовуйте кондиціонуючу олію або поліроль, щоб відновити блиск і підкреслити природну текстуру деревини.

Металеві меблі можна мити тією ж теплою водою і розчином рідини для миття посуду. Використовуйте м’яку тканину і протріть кожну поверхню. Щоб видалити плями від жорсткої води та потемніння з хрому, використовуйте розчин з 50% оцту та 50% звичайної води і негайно витріть поверхні насухо, щоб хром залишався блискучим і без розводів.

Останні новини:  Насичений колір повернеться: як врятувати одяг за допомогою того, що є на кухні

Склянки та столовий посуд

Міцні склянки, столові прибори та посуд можна мити в посудомийній машині, щоб очистити та продезінфікувати їх, і вони будуть готові до використання. Більш делікатні предмети, такі як кришталеві келихи для вина, вироби з ручним розписом, ножі з порожнистими ручками або посуд з металевим оздобленням, мийте вручну в теплій мильній воді.

Для дезінфекції неметалевих предметів після ручного миття додайте дві столові ложки хлорного відбілювача на 4 л води і замочіть на 10 хвилин. Добре промийте і висушіть чистою ганчіркою.

Декоративні предмети

Скляні, керамічні та порцелянові вироби: мийте в теплій мильній воді, споліскуйте в гарячій воді та витирайте насухо серветкою з мікрофібри. Або протріть вологою мильною ганчіркою, прополощіть чистою вологою ганчіркою і добре висушіть.

Металеві деталі: вимийте в теплій мильній воді, щоб видалити поверхневий пил і бруд, добре промийте і відполіруйте відповідним засобом для чищення металу. Якщо вони не занурюються, протріть ганчіркою, змоченою в мильному розчині, а потім чистою вологою ганчіркою, щоб видалити залишки мильного розчину.