Здоровий раціон для профілактики раку: поради лікаря

03.09.2024   23:34    208

Для попередження розвитку онкологічних захворювань рекомендується дотримуватися ряду правил в харчуванні. Про це розповіла фахівець з медичної профілактики.

Експерт нагадала рекомендацію про щоденне включення в раціон не менше 400 г овочів і фруктів, причому краще, якщо будуть переважати овочі. Це немаленька порція салату, кілька яблук. У тиждень виходить близько 3 кг на кожну дорослу людину.

Останні новини:  Правильне харчування захистить від гострої ураження нирок

Медик також порадила відмовитися від продуктів, які пройшли глибоку кулінарну переробку. В першу чергу це відноситься до м’ясних виробів – ковбаси та інших делікатесів з переробленого м’яса.

Надмірне вживання цих продуктів створює доведені ризики розвитку онкологічних захворювань, перш за все уражень шлунково-кишкового тракту.

Останні новини:  Лікар рекомендує регулярну жменю горіхів для оздоровлення серця

Імовірність раку знижує фізична активність, необхідний мінімум-півгодини в день, розповіла лікар. У наш час практично будь-який гаджет забезпечений крокоміром, він дозволяє оцінити, скільки людина рухається. Якщо не виходить приділяти фізичної активності півгодини щодня, рекомендується присвячувати їй мінімум дві години один раз в тиждень.

Останні новини:  Які продукти потрібно їсти для кращого відновлення печінки





1111529