Прихильник класичної музики: в Канаді на репетицію оркестру покликали пса

15.09.2024   18:00    926

До Ванкуверського столичного оркестру на першу репетицію сезону запросили пса на ім’я Біллі. Собаці 2,5 роки і він «зростає» в сім’ї музикантів.

Про цепише Washington Post.

Подружжя музикантів – 33-річний скрипаль і альтист Люціан Барз і 27-річна піаністка Тереза Боуз – взяли Біллі ще цуценям з притулку в Техасі (США) у червні 2022 року.

Вони не знали про його прихильність до класичної музики, допоки не привезли Біллі додому до Канади.

Невдовзі після «всиновлення» Біллі подружжя зрозуміло, наскільки він сприйнятливий до мелодій, які чує щодня. Тереза часто грає вдома класичну музику.

Пес насолоджується класичною музикою
@billy.the.talking.puppy Billy is back, and still being serenaded by professional musicians!! Another clip from our dear violinist friend, @estiehwang’s visit/personal performance for Billy. More to come soon 🎶🎶🎶 Esther is playing Czardas by Monti🎻 #classicalmusic #violin #musicdog #rescuedog ♬ original sound — Billy

«Це така «пожива для душі» – просто бачити як тварина насолоджується музикою. Для нас це нагадування про те, що музика – універсальна мова«, – зауважив Люціан.




Він додав, що не здивований такою реакцією улюбленця. Люціан не лише чув, що тварини люблять музику, а й переконався у цьому в дитинстві, коли грав на скрипці для корів на фермі.

Останні новини:  Кіт відірвав від повіки господині накладні вії і втік зі здобиччю (ВІДЕО)

Подруга пари 29-річна Естер Хван була однією з перших, хто заграв для пса. Вона є концертмейстером Ванкуверського оркестру.

«Я грала для нього так, ніби виступала перед живою аудиторією – з такою ж якістю і подачею. Я була дуже зворушена, коли вперше виступала перед ним, а він був дуже спокійний і просто слухав із заплющеними очима», – розповідає вона.

Останні новини:  Чоловік не може продати свій будинок через туалет, який поставили біля його ґанку

У соцмережах багато користувачів зауважували, що хочуть побачити Біллі на великому живому виступі. Так концертмейстерка припустила, що репетиція була б ідеальною можливістю для пса.

Біллі слухає музику
@billy.the.talking.puppy Billy as a 5 month old puppy, one month after being adopted and having big feelings about his mom practicing Brahms vs. Billy now, respectfully appreciated an orchestra rehearsal. Thank you to the Vancouver Metropolitan Orchestra for inviting Billy to listen! He’s such a lucky boy!! ❤️ For anyone wondering, the pieces played in this clip are Brahms Von ewiger Lieben and Schumann Symphony No.4. #puppy #throwback #classicalmusic #orchestra #piano #musicaldog #billythetalkingpuppy #vmocanada #ilovevmo #rescuedog ♬ original sound — Billy

«Біллі залучає нову аудиторію до класичної музики, а це саме те, що потрібно індустрії. Класична музика може бути дуже нішевою, але Біллі запрошує нових слухачів, і це дуже зворушливо«, – додала Естер Хван.

Останні новини:  Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто

Під час репетиції диригент Ванкуверського міського оркестру Кен Хсіе вирішив зіграти Симфонію №4 Шумана.

Він помітив, наскільки пес був товариським з музикантами, і припустив, що собака буде активним під час виконання. Однак, на його подив, Біллі сидів спокійно і шанобливо слухав музику.

«Він підіймав голову, коли чув тембр, і опускав її, коли музика була заспокійливою. Це дійсно насичена композиція, і я дуже хочу, щоб мої слухачі робили те саме – переживали її емоційно«, – сказав Кен Хсіє.