Вершковий сир із замороженого кефіру

04.09.2024   14:00    516

Сьогодні я хочу показати вам, як я готую вершковий сир із замороженого кефіру. Сир виходить дуже смачний, такий вершковий сир ідеально підходить для приготування крему для торта, і якщо в такий сир додати трохи солі, улюблену зелень або часник, у вас вийде дуже смачна намазка на хлібець.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5 %  –  1,200 мл.

Приготування:

Я беру кефір з коротким терміном придатності, але можна робити сир і зі звичайного кефіру, у якого великий строк зберігання, головне кефір вибирати з високим відсотком жирності. Для того щоб кефір було зручно розморожувати, я його переливаю в пакет. Беру два пакети, про всяк випадок.

Останні новини:  Лише манка, борошно і кефір

Пакет із кефіром зав’язую. Кефір потрібно заморозити. На це йде зазвичай 5 годин. Зручно з вечора прибрати його в морозилку і вранці продовжувати приготування.

Заморожений кефір перекладаю на друшляк. Друшляк я застелила марлею в два шари . Сам друшляк я встановила на глибокий посуд, щоб у нього стікала сироватка.

Заморожений кефір залишу при кімнатній температурі, на 3-4 години.

Коли кефір трохи розтанув, кладу зверху тарілку і встановлюю гніт (у мене банка з водою на 1 літр). Прибираю все в холодильник. Кожні три-чотири години, я дістаю все і перемішую, розбиваю шматочки, це роблю для того щоб прискорити процес. Можна просто залишити в холодильнику на 15-17 годин і не чіпати.

Останні новини:  Коли я вперше спробувала салат за цим рецептом, пошкодувала, що зробила так мало

Під час розморожування, я міняю тарілку на блюдце. Минуло 15 годин і сир готовий! Ви можете контролювати щільність і густоту сиру самостійно. Якщо хочете щоб сир був більш рідким, тримайте його менше під гнітом. Якщо сир здається рідким, тримайте його довше під гнітом.




У процесі розморожування, стежте за тим, щоб дно друшляка не перебувало в сироватці . Сироватку потрібно зливати, або взяти посуд глибший.

Загалом з 1,200 мл. кефіру я отримала – 330 грам сиру і близько 700 мл. сироватки.

Останні новини:  Чи можна приготувати котлети без яєць

Це дуже вигідно. Для приготування крему для тортів зазвичай багато йде сиру, цей сир ідеально підходить для крему. Вам точно сподобається такий сир і спосіб приготування!


dailynews.kyiv.ua