Volkswagen зупинив виробництво моделі Polo

Вчора,   23:35    399
Німецький виробник Volkswagen повідомив, що зупинив виробництво моделі Polo в Європі.


  • Volkswagen Polo не зміг пережити нову електричну еру 
  • Виробництво моделі буде перенесено в Південну Африку 
  • Іспанський завод випускатиме два нові електрокари

За всю свою історію Volkswagen мав багато унікальних автомобілів: Golf, Beetle, California та Polo. Тепер прийшла черга останнього прийняти серйозний виклик. 

Останніми роками німецька компанія зосередилася на формуванні нового сімейства ID. Проте у світлі нещодавніх подій, Volkswagen змушений переглядати бюджет й на звичні моделі. Зупинка виробництва седана Passat, зупинка седана Arteon, а тепер справа дійшла й до Polo, популярність якого сильно впала останніми роками. 

Останні новини:  Фахівець назвав 5 ситуацій, коли АКПП автомобіля потрібно перевести в ручний режим

Перше покоління Polo вийшло на ринок у 1975 році, через рік після Golf. Це стало майже миттєвим успіхом завдяки відмінному співвідношенню ціни та якості. Невеликий автомобіль, легкий в управлінні, дешевий в обслуговуванні і доступний для багатьох водіїв. Сьогодні таких дешевих автомобілів майже немає. 

Останні новини:  Toyota C-HR може отримати версію в стилі купе: подробиці

Мінімальна ціна за поки наявний Polo у Німеччині становить 23 485 євро. Справжнє зростання, враховуючи, що приблизно десять років тому початкова ціна ледве перевищувала планку в 10 000 євро.  

Зміна прописки 

Volkswagen Polo




Велика частина історії Polo відбувалась на іспанському виробничому майданчику. Завод у Наваррі виробляв модель 40 з майже 50 років існування моделі. 20 березня 1984 року перша одиниця зійшла з конвеєра. З тих пір було зібрано 8 422 161 одиниць Polo.  

Останні новини:  Штраф 340 гривень: де в Україні тепер не можна зупинятися на автомобілі

Тепер європейський Polo збиратиметься у Південній Африці. Виробництво перенесено в Карієгу, а звідти автомобіль експортуватиметься на Старий Континент.  

Відповідно до цієї стратегії іспанський завод Volkswagen буде модернізований, аби випускати дві електричні моделі Групи (Skoda Epiq та Volkswagen ID.2) у 2026 році, які співіснуватимуть разом із Volkswagen T-Cross та Volkswagen Taigo, які також збираються в Наваррі. 


motorcar.com.ua