Смачніше рецепта помідорів ніколи не їла

17.09.2024   07:21    202

Не вважаю себе супер – кулінаром, але в моїй колекції зібралося чимало хороших рецептів, серед яких є мої улюблені смачні помідори. З усіх овочів я особливо люблю саме томати. Але скільки б я не готувала консервацій, найбільше мені подобається саме цей спосіб заготівлі на зиму.

Такі смачні помідори завжди пасують до столу – і щодня, і навіть для особливо важливих гостей. І хочу відзначити, що дуже багато хто в мене просить цей рецепт.

Інгредієнти:

На одну трьохлітрову банку йде приблизно 1,5 – 2 кг невеликих томатів. Також у кожну банку кладу кільця цибулі, зубки часнику, горошини запашного та чорного перцю, лавровий лист – все до смаку.

Останні новини:  Названо продукти, які не можна мити перед приготуванням

В оригінальний рецепт ще додають рубану зелень і ложку олії, хоча і без цих добавок виходить дуже смачно (пробувала і так, і так).

Для маринаду:

На 3 літри води, 3 столові ложки солі, 7 ложок цукру та 1 склянку 9% столового оцту.

Приготування:

Відбираю тільки цілі та непошкоджені, в основному, невеликі томати. Ретельно мию і потім проколюю біля основи плодоніжки звичайною дерев’яною зубочисткою. Це необхідно, щоби плоди краще просочилися маринадом і не лопалися після нагрівання.

У підготовлені чисті банки укладаю спеції, цибулю, часник, зелень, олію та зверху томати.

Останні новини:  Готую «вершкову» картопля в духовці

Наперед кип’ячу розсіл. Наприкінці кипіння додаю оцет. Зазвичай на трьохлітрову банку з томатами потрібно близько 1,5 літра маринаду, на 2 літрову – 1 літр, а на літрову банку всього 0,5 літра маринаду.

Ще хочу відзначити, що при консервуванні дуже дрібних та щільних томатів розрахунок солі та цукру можна трохи збільшити.




Банки з помідорами заливаю гарячим, але не киплячим розсолом! Прикриваю чистими кришками і ставлю стерилізуватись на 15 хвилин. Можна пастеризувати на повільному вогні, але це займе вдвічі більше часу.

Для стерилізації дуже зручно використовувати глибокий і широкий посуд, в який одночасно можна вмістити кілька банок. Хочу також відзначити, що я вже кілька років користуюся банками та багаторазовими зручними кришками, які просто загвинчуються, а не закочуються спеціальним обтискним ключем.

Останні новини:  Салат “Бюджетний”, без дорогих продуктів

З подібною роботою я цілком впораюся сама і без допомоги чоловіка, тому що такі кришки під силу закрутити будь-якій господині і без наявності пристосувань  і чоловічих рук.

Після цього всі банки перевертаю вгору дном і обов’язково накриваю їх теплим щільним пледом або ковдрою до повного охолодження. Зберігати таку консервацію можна довго навіть за кімнатної температури. А відкривати баночки краще не раніше 2 тижнів після приготування. Усім приємного апетиту, сподіваюся, що цей рецепт вам сподобається!


zhenskiy.kyiv.ua