Тайвань заявив про прохід біля острова авіаносної ударної групи ВМС Китаю

Вчора,   23:41    211

Авіаносна ударна група ВМС Китаю у середу рано вранці пройшла неподалік східного узбережжя Тайваню в напрямку Філіппінського моря.

Про це оборонне відомства острова повідомляє у мережі Х, передає Укрінформ.

У повідомленні зазначається, що загін китайських бойових кораблів на чолі з авіаносцем «Ляонін» пройшов через води на північний схід від Тайваню і продовжив рух на південний схід від японського острова Йонагуні, який лежить трохи більше ніж за 100 км на схід від Тайваню. Далі китайські кораблі прослідували до Філіппінського моря.

Останні новини:  Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом

В іншому повідомленні Міноборони острова інформує, що впродовж минулої доби військові виявили 9 бойових літаків і 13 кораблів ВМС Китаю, які здійснювали патрулювання навколо острова, та зафіксували діяльність одного китайського дослідницького судна.

При цьому, 6 літаків армії КНР перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неофіційною лінією розмежування між материком і островом, та ввійшли в зону розпізнавання тайванської ППО.

Останні новини:  Шольц зробив заяву про шляхи досягнення миру в Україні

Китай вважає демократично керований Тайвань, який ніколи не входив до складу КНР, власною провінцією і в останні роки посилює військовий, дипломатичний та економічний тиск на острів, аби змусити його адміністрацію і жителів до «возз’єднання» з материком.

Фото ілюстративне


news-xl.net