Мурахи-мутанти заполонили південь Німеччини: чим вони небезпечні

Сьогодні,   09:30    368

Вид мурах-«чужинців» масово поширюється півднем Німеччини. Поблизу людських поселень комахи спричиняють перебої в електропостачанні, пошкоджують сади та «підкопують» дитячі майданчики.

Мурахи виду Tapinoma Magnum, які заполонили південь Німеччини, – інвазивні для тамтешньої екосистеми, тобто можуть шкодити місцевій флорі та фауні, інформує The Bild.

Вони походять з країн Середземноморського басейну. Спершу комахи «вторглися» у Швейцарію, звідки мігрували на територію південно-західної федеративної землі Баден-Вюртемберг (Німеччина).

Останні новини:  Вчені виявили новий супервулкан

У Шварцвальді мурахи пошкодили лінії електропостачання та інтернету. А в муніципалітеті на Рейні величезні колонії комах заселили територію під дитячим майданчиком, що спричинило розмивання ґрунту. Через це місце для ігор довелося закрити для відвідування.

У Кельні виявили кілька суперколоній комах, чисельність кожної з якої досягає мільйона особин.

За словами біолога Бернхарда Зайферта з Зенкерберзького музею історії природи в Герліці, ці комахи не переносять хвороби. Натомість можуть викликати короткочасні алергічні реакції та психологічний стрес.

Останні новини:  Вчені розповіли про захоплення Леонардо да Вінчі парфумами: забутий аспект життя генія

Протягом попередніх років представників виду Tapinoma Magnum виявляли і в сусідніх регіонах Німеччини, як-от у Рейнланд-Пфальці та Гессені, а також на сході Франції.

Місцеві чиновники стурбовані загрозою, яку несуть мурахи. Наприклад, Міністерство довкілля міста Штутгарт підтримує контакти з іноземними науковцями, аби отримати інформацію про наслідки та ефективність методів контролю за популяціями комах виду Tapinoma Magnum.




Мунціипалітети Швейцарії також повідомляли про виникнення проблем, спричинених нашестям комах.

Останні новини:  Археологи розкопали яму з кістками на місці останньої битви Наполеона

«Наявні відомості демонструють, що боротися з такими великими колоніями, як ті, що розташовані в Кельні, надзвичайно важко або навіть неможливо», – зазначають там.