Кулінари розкривають секрети ідеальних та пухких сирників

01.09.2024   15:12    396

Правду кажучи, не з першого разу виходять смачні сирники. Іноді вони розвалюються, підгорають, не тримають форму, смак получається недостатньо ніжним. Найперше потрібно мати якісний сир. Від нього залежить 80% успіху. Він має бути білого кольору, помірно вологий та з легкою кислинкою. Якщо ви готові приступити до готування, тоді читайте далі про секрети ідеальних сирників.

Пухка текстура

Найперше потрібно додати сирній масі пухкості та легкості. Для цього треба перетерти сир через сито. Не лінуйтесь, бо результат вас приємно порадує. Сирники будуть краще тримати форму та вийдуть дійсно пухкими, а не пласкими оладками.

Останні новини:  Чому підсмажені макарони краще, ніж сирі: кулінарний лайфхак

Мікс з декількох різновидів борошна

Деякі господині традиційно та звично використовують лише пшеничне борошно. Воно є щільним за консистенцією. Спробуйте додати легкості, змішавши його із рисовим борошном. Сирники вийдуть ніжніші за смаком, менш калорійні та отримають при смаженні гарну скоринку.

Температурний режим

Це дуже важливий момент. Сирники готують на повільному вогні під кришкою. Це допомагає їм піднятись та стати пухкими.

Останні новини:  Як приготувати оладки з заморожених кабачків: покроковий план

Яєць буває забагато

Треба пам’ятати просту пропорцію. На 0,5 кг сиру беруть 1-2 яйця. Дивитись треба за розміром. Якщо дати більше, тісто стане занадто вологим, з нього не будуть ліпитись сирники. Контролюйте консистенцію.

Сирники люблять і дорослі, і малі. Їх подають як десерт у будь-який час доби. Ними можна снідати або їсти на полуденок із чаєм — універсальна страва. Для різноманітності смаку в сирники додають ізюм, чорницю, горіхи, ваніль. Подають із сметаною, варенням або згущеним молоком. Смачного!

Останні новини:  Як зробити рідкий суп густішим