Густий сметанний крем з будь-якої сметани

05.09.2024   23:02    123

Сьогодні розповім, як приготувати густий сметанний крем для торта з магазинної сметани, без використання згущувача. Сметанний крем – одна з найпростіших і найдоступніших кондитерських начинок. Причому це стосується і набору інгредієнтів, і технології приготування.

Інгредієнти:

  • Сметана 15-25%
  • Цукрова пудра 100 г – на 500 г сметани (або за смаком)

Приготування:

Для початку треба відважити сметану. Беру глибоку ємність, беру сито або друшляк, викладаю на нього чисту марлю, складену мінімум у 4 шари або щільний лляний рушник. Зверху викладаю сметану і зав’язую кінці марлі.

Останні новини:  Найпростіші рецепти лечо на зиму

В отриманий вузлик вставляю лопатку, прибираю друшляк і підвішую прямо над діжею або високою каструлею. Мішечок зі сметаною не повинен діставати до дна. Коли сметана підвішена, рідина відходить ефективніше, ніж якщо сметана просто лежатиме на ситі. Відразу ж починає відділятися сироватка.

Прибираю цю конструкцію в холодильник щонайменше на 6 годин, а найкраще залишити на ніч або навіть на добу, головне прибирайте в холодильник, щоб сметана не перекисла. Обов’язково періодично зливаю сироватку, що накопичилася, сметана не повинна з нею стикатися.

Останні новини:  Помідори по фінськи на зиму як свіжі

Якщо ви відважуєте сметану, то її, як правило, потрібно брати на 20-30% більше, ніж потрібно за рецептом. Оскільки після того, як сироватка піде, вага готового продукту зменшиться. У цьому випадку я брала 900 гр. сметани, після стікання сироватки протягом 6 годин у мене залишилося 720 гр. густої сметани.

Тепер збиваю холодну сметану так само, як і жирні вершки.




І поступово вводжу цукрову пудру. Якщо в цукровій пудрі є злежалі грудочки, то її потрібно обов’язково просіяти, розбиваючи всі грудочки.

Останні новини:  Моє улюблене печиво дитинства

Традиційно співвідношення сметани до цукрової пудри два до одного. Тобто на дві частини сметани береться одна частина цукрової пудри. Для мене це занадто солодко, я додаю менше.

Так само як і зі збитими вершками, тут є небезпека перебити сметану, коли вона почала густіти – краще зупинитися.

Цей крем можна використовувати не тільки для прошарку тортів і наповнення тістечок, він підійде навіть для нескладних прикрас.

Такий пишний сметанний крем можна використовувати і просто, як десерт.


novosti24.kyiv.ua