Ці документи не потрібно показувати на блокпостах: подробиці

08.09.2024   08:00    1354

В Україні блокпости стали звичною частиною життя автомобілістів через триваючу війну. Ці контрольно-пропускні пункти обслуговують служби безпеки, які уповноважені перевіряти водіїв, пасажирів і транспортні засоби. Однак обсяг цих перевірок не безмежний, і нещодавні інциденти викликали занепокоєння щодо надмірних дій з боку влади.

Юристи зазначають, що на цих пунктах пропуску багатьох водіїв неправомірно вимагають надати такі документи, як водійські права та страхові поліси. Відповідно до постанови (постанова Кабміну №1455), виданої 29 грудня 2021 року, пункти пропуску призначені для перевірки осіб громадян та огляду транспортних засобів і вантажів на них. Положення не включає водійські права чи страхові поліси як документи, які необхідно перевіряти на цих пунктах.

Останні новини:  Новий Volkswagen Atlas розсекречений як китайський Teramont

Водії можуть нагадувати поліцейським про цю постанову, якщо їх вимагають пред’явити такі документи. Якщо водія оштрафують за відсутність водійського посвідчення чи страховки на КПП, правознавці рекомендують оскаржити штраф у суді, оскільки такі штрафи перевищують повноваження органів влади та підлягають скасуванню.

Останні новини:  Опубліковано офіційне зображення п’ятидверної версії Wuling Hongguang MINI EV


avtosota.com






1111529