Уже 20 років обрізаю грушу наприкінці літа тільки за цією схемою: плодоношення збільшується вдвічі

28.08.2024   12:20    715

Фахівці стверджують, що плодоношення груші залежить від різних чинників, зокрема й від правильного обрізання. Зазвичай, цей процес проводять у період спокою дерева, тобто пізньою зимою або ранньою весною.

Але інколи трапляється так, що городник не встигає зробити обрізку на старті року, а до осінньої ще залишається чимало часу. Тож, спершу варто розібратися, коли найкраще обрізати грушу.

Обрізка груші влітку, зокрема в серпні, у той період, коли дерево вже завершило цвітіння і плодоношення, є цілком доречною. Така обрізка має багато переваг, зокрема допомагає формуванню крони, поліпшує її вентиляцію та стимулює розвиток нових пагонів, що в результаті позитивно позначається на врожайності.

Останні новини:  Засіб від капустянки: достатньо пригостити її кашею

Однак не варто забувати, що при проведенні обрізки необхідно врахувати певні характерні риси різних сортів груші та слідувати інструкціям правильної техніки, щоб не зашкодити дереву.

Ця перевірена роками схема обрізки груші наприкінці літа неодмінно допоможе збільшити врожай у 2 рази

Коли зрозуміло, в який час можна проводити обрізку груші, варто ознайомитися з деталями самого процесу. Відтак, обрізка літом полягає у видаленні зайвих відростків, що стимулює розвиток нових пагонів та підвищує врожайність. Зокрема, гілки, які направлені всередину крони, особливо хворі і слабкі потрібно видалити, щоб покращити проникнення сонячного світла та циркуляцію повітря.

До того ж, варто зрізати верхівки нових пагонів для стимулювання їхнього бічного розгалуження, а також видалити вертикальні пагони, які можуть забирати поживні речовини від плодових гілок. Не забудьте позбавитися від мертвої деревини та відростків, які ростуть надто близько біля стовбура.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

Експерти наголошують на тому, що при обрізці важливо використовувати лише гострі та чисті інструменти для того, щоб уникнути інфікування рослини. Також потрібно пам’ятати, що не рекомендується обрізати більше ніж третину крони за один сезон, щоб не спричинити надмірний стрес для рослини.



noviydoctor.com