Сусід вже зараз готує город під озимий часник

14.08.2024   14:12    188

Де краще висаджувати озимий часник і як правильно підготувати грядку

Для того, щоб зібрати рясний урожай озимого часнику, важливо знати, після яких саме культур його краще всього садити. Найоптимальніший вибір у цьому випадку – це бобові культури. Тому можна сміливо висаджувати озимий часник на тих городніх ділянках, де раніше росли квасоля, горох та інші бобові.

Непоганим варіантом можуть бути також пасльонові культури. Проте краще зупинити свій вибір на грядках, де до цього вирощували болгарський перець або томати.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

Озимий часник можна також висаджувати після кабачків, огірків, ранньої капусти або ж гарбузів. Але зовсім не рекомендується саджати озимий часник після цибулі, картоплі, моркви, буряків чи баклажанів.

Яку саме ділянку найкраще вибрати

Вибір ділянки для озимого часнику є ключовим моментом. Найкраще підходить добре освітлене місце з пухким ґрунтом, що має нейтральну кислотність. Особливо важливо, щоб навесні на цій ділянці не накопичувалася тала вода, оскільки це може негативно вплинути на розвиток рослин.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни
Уже кілька років готую грядку під озимий часник за цією дієвою схемою

Підготовку грядки для озимого часнику слід розпочати за один-два місяці до посадки. Зокрема, це допоможе уникнути тієї ситуації, коли зубчики, посаджені у свіжо зорану землю, після її осідання виявляться занадто глибоко, що в результаті може призвести до затримки їхнього сходження.

Зверніть увагу, що перед початком підготовки важливо ретельно очистити ділянку від бур’янів і сміття, а також за потреби нормалізувати кислотність ґрунту за допомогою відповідних засобів.

До того ж, внесення добрив є обов’язковим етапом підготовки. Для забезпечення озимого часнику необхідними поживними речовинами рекомендується використовувати на кожен квадратний метр площі 10 кілограмів перегною або ж гною, 25-30 грамів сульфату калію, приблизно 40-50 грамів суперфосфату і дві склянки деревного попелу.

Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі

Окрім того, важливо провести обробку ґрунту для захисту від грибкових інфекцій. Водночас слід пам’ятати, що свіжий гній у цей період вносити не варто, оскільки це може призвести до негативних наслідків для майбутнього врожаю.






noviydoctor.com