Підвищую родючість ґрунту без сидератів

21.08.2024   15:01    202

Сидерати давно стали популярним способом для городників підвищити врожайність. Втім, досягти цього можна і без додаткового літнього посіву рослин.

За словами експертів, ґрунт називають врожайним і родючим тільки в тому разі, якщо в його складі містять потрібні для розвитку речовини. Якщо ділянка з року в рік дає гірший врожай, то показники родючості погіршились. У такому разі потрібно вживати заходів.

Як підвищити врожайність без сидератів

Перша порада знавців – дайте городу відпочити. Ділянка, яка не відрізняється врожайністю, наступного року повинна залишатись пустою. Втім, забувати про догляд за нею не варто. Вносьте добрива, перекопуйте та позбавляйтесь від бур’янів.

Останні новини:  Зараз саме час збирати насіння з томатів

Експерти розповіли, як підвищити врожайність на грядці без використання сидератів

Якщо мова зайшла про бур’яни, то їх потрібно перекопати. За словами городників, це – найлегший спосіб повернути ділянці врожайність. Якщо небажані рослини високі та великі, то краще порубати їх лопатою, а потім розкидати по ґрунту. Потім перекопайте ділянку звичним способом. Зелені рослини будуть живити ділянку.

Ще один варіант покращити якість городу – скористатись компостом на основі листя. Восени сама природа дає нам шанс підживити ділянку без особливого клопоту. Здорове листя, яке опало природним шляхом, потрібно зібрати та скласти в одну купу. Пересипте кожен шар землею – за зиму така “конструкція” перетвориться на компост, який ви використаєте навесні.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома
Експерти розповіли, як підвищити врожайність на грядці без використання сидератів

А ось якщо на вашому городі росте хрін, то ви – просто щасливчик. Його листя можна використовувати для підживлення. Подрібніть листя хрону та залийте водою, настоюйте 3 доби, а потім просто поливайте ґрунт у суху погоду. Результат ви зможете побачити доволі швидко.






noviydoctor.com

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою