Підвищую родючість ґрунту без сидератів

21.08.2024   15:01    205

Сидерати давно стали популярним способом для городників підвищити врожайність. Втім, досягти цього можна і без додаткового літнього посіву рослин.

За словами експертів, ґрунт називають врожайним і родючим тільки в тому разі, якщо в його складі містять потрібні для розвитку речовини. Якщо ділянка з року в рік дає гірший врожай, то показники родючості погіршились. У такому разі потрібно вживати заходів.

Як підвищити врожайність без сидератів

Перша порада знавців – дайте городу відпочити. Ділянка, яка не відрізняється врожайністю, наступного року повинна залишатись пустою. Втім, забувати про догляд за нею не варто. Вносьте добрива, перекопуйте та позбавляйтесь від бур’янів.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома

Експерти розповіли, як підвищити врожайність на грядці без використання сидератів

Якщо мова зайшла про бур’яни, то їх потрібно перекопати. За словами городників, це – найлегший спосіб повернути ділянці врожайність. Якщо небажані рослини високі та великі, то краще порубати їх лопатою, а потім розкидати по ґрунту. Потім перекопайте ділянку звичним способом. Зелені рослини будуть живити ділянку.

Ще один варіант покращити якість городу – скористатись компостом на основі листя. Восени сама природа дає нам шанс підживити ділянку без особливого клопоту. Здорове листя, яке опало природним шляхом, потрібно зібрати та скласти в одну купу. Пересипте кожен шар землею – за зиму така “конструкція” перетвориться на компост, який ви використаєте навесні.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”
Експерти розповіли, як підвищити врожайність на грядці без використання сидератів

А ось якщо на вашому городі росте хрін, то ви – просто щасливчик. Його листя можна використовувати для підживлення. Подрібніть листя хрону та залийте водою, настоюйте 3 доби, а потім просто поливайте ґрунт у суху погоду. Результат ви зможете побачити доволі швидко.






noviydoctor.com

Останні новини:  Зараз саме час збирати насіння з томатів