Коли чорнобривці відцвіли, ніколи не викидаю їхнє бадилля, а роблю таке добриво

29.08.2024   10:24    194

Чорнобривці — класика української клумби. Їхню красу оспівували поети всіх часів, але мало хто здогадується наскільки ці рослини корисні для городу. Розповідаємо, як приготувати з квітів добриво.

Чорнобривці… Так, так, ті самі, які насіяла мати. Прекрасні квіти, які не можуть не милувати око. Та час їхній — короткий і вже перші кущики почали відцвітати. Коли насіння зібрали, не поспішайте викидати бадилля!

Зелена маса цих рослин містить багато корисних речовин, які можуть збагачувати ґрунт. Наприклад, воно багате на органічні кислоти та мінерали, що сприяють підвищенню родючості землі. Засохле листя і стебла рослин перетворюються на добриво, яке стимулює розкладання органічних речовин у грядках, що своєю чергою покращує його структуру та багатий поживний склад.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

Чим корисні чорнобривці для городу

Це те, що треба перед зимою, коли земля виснажується під снігами та сохне під впливом морозу!

Щоб приготувати добриво з бадилля чорнобривців, скористайтеся нашим простим рецептом. Перш ніж почати, подбайте про те, щоб листя та стебла були добре просушені. Грубо наріжте засохлі частини рослин і помістіть їх у відро, заповнюючи приблизно одну третину місткості. Далі залийте все теплою водою, щоб розпочати процес бродіння. Для підсилення бродильних процесів можна додати трішки сухих дріжджів — буквально на кінчику ножа.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни
Експерти розповіли, чим корисні чорнобривці для городу та що з ними можна зробити після цвітіння

Залиште відро з сумішшю в теплому місці на тиждень, щоб вона могла “киснути”. Після цього, приблизно за тиждень до перших осінніх заморозків, обережно поливайте підготовленим розчином грядки. Залишок зеленої маси з відра також можна розподілити по городу, щоб забезпечити додаткове підживлення і захист для ґрунту.




Особливо корисно таке підживлення для полуниці, грядок, де росли помідори та огірки.

Останні новини:  Восени необхідно правильно готувати ґрунт



noviydoctor.com