З цими перевіреними роками способами ви з легкістю приберете плями від суперклею

26.07.2024   21:40    18
Суперклей часто приходить нам на допомогу в побуті. Проте може статися так, що він випадково крапнув не туди. Дізнайтеся, як легко прибрати ці плями з будь-якої поверхні доступними засобами.

Для того щоб видалити плями від суперклею, можна використати звичайну олію. Для цього слід просто нанести декілька крапель олії на забруднену суперклеєм поверхню та залишити засіб працювати приблизно на декілька годин, а краще навіть на всю ніч. Після цього необхідно зітерти клей або зняти його як плівку.

Останні новини:  Найкращі лайфхаки з прибирання, які потрібно знати

Ще одним не менш ефективним та доступним засобом у боротьбі з плямами від суперклею є ацетоновий засіб або просто ацетон. У цьому випадку експерти рекомендують змочити пляму за допомогою ацетону та залишити на декілька хвилин, щоб засіб розм’якшив її, а після цього необхідно досить обережно видалити клей.

У тій ситуації, коли суперклей вже засох і він важко піддається відтиранню, варто спробувати видалити його полірувальною пастою, пилкою або ножем. Але якщо ви вирішили спробувати ці способи механічного очищення, то варто бути обережними, щоб уникнути ризику пошкодження поверхні.

Останні новини:  Мити та чистити не доведеться: як прибрати неприємні запахи у мікрохвильовій печі

Окрім того, не можна не відмітити, що у сучасному світі на ринку існує досить велика кількість різних спеціальних дієвих засобів для видалення плям від клею. Проте якщо ви вирішили використовувати саме такі засоби, то це потрібно робити відповідно до вказаних на них інструкціях. Також як варіант, саме з медичних препаратів з цим завданням на відмінно впорається димексид.

Якщо вам потрібно видалити суперклей із пластику, то у цьому випадку допоможе спирт. Також можна використати ацетон, але зверніть увагу, що він може пошкодити поверхню. Тому тут слід добре зважити всі ризики.

Останні новини:  Астрологи склали список сміливих та безстрашних знаків Зодіаку

Для того, щоб видалити клей із рук, експерти радять користуватися ацетоном, котрий справляється з цією задачею дуже швидко. Але не забудьте потім ретельно вимити руки з милом та нанести зволожувальний крем.




Щодо видалення плям суперклею з металу, то тут також прийде на допомогу ацетон. Або можна спробувати розчинити плями за допомогою нагрівання: як варіант, можна скористатися феном, а потім зняти клей.