Як прибрати неприємний запах із відра для сміття

07.09.2024   23:00    180

Якщо ви колись заходили на кухню і відчували дуже неприємний запах від відра зі сміттям, ви не самотні. І не завжди позбутись смороду вдається, навіть ретельно помивши смітник.

Причиною появи цього запаху є органічні відходи, в яких активно розмножуються бактерії. Проте існує один простий трюк, який може допомогти повністю прибрати всі ознаки проблеми. OBOZ.UA розповідає про нього.

Останні новини:  Запасіться пакетами з льодом: як заощаджувати електроенергію на кухні

Звісно, варто почати з того, що викинути сміття, помити відро хорошим рідким засобом для чищення і дати йому просохнути. Так ви приберете навіть сліди рідини, яка може провокувати появу запаху.

Обирайте засоби з антибактеріальною дією. Вони не тільки очистять ваше відро, але й допоможуть стримати ріст мікроорганізмів, які є причиною появи запаху.

Останні новини:  Як очистити ванну від застарілого нальоту та іржі: метод клінінгових компаній

Після того, як відро повністю висохне, переходьте до етапу ароматизації. Візьміть кілька ватяних кульок і змочіть їх ефірною олією на свій смак. Це може бути чайне дерево чи евкаліпт, які мають антибактеріальні властивості, заспокійлива лаванда чи апетитна кориця – вибір за вами. Потім помістіть ці кульки на дно відра і вкладіть у нього пакет. Олія поступово буде віддавати свій аромат і не дасть розвинутись неприємному запаху від відра зі сміттям.

Ще один спосіб, це покласти на дно відра серветку, змочену антибактеріальним засобом. Він не дасть приємного аромату, зате буде боротись із розвитком бактерій на дні сміттєвого відра.

Останні новини:  З якими проблемами стикаються слухняні діти у дорослому житті





1111529