Як зробити свинячий бульйон прозорим і не таким жирним

02.07.2024   13:31    432

Не всі віддають перевагу легким бульйонам на основі курки або яловичини: часом хочеться зробити основу для супу більш «суттєвою», ситною та ароматною. У такому разі свинина стане ідеальним варіантом. Але з цим видом м’яса можуть виникнути певні складнощі. Зокрема, бульйон може вийти занадто жирним і не таким світлим, як того хотілося б. Які секрети допоможуть виправити цю ситуацію

Останні новини:  Як варити рис, щоб він не прилипав на дно каструлі: маленька хитрість

Пінка

Під час варіння будь-якого виду м’яса утворюється спеціальна пінка, яку обов’язково потрібно знімати. До того ж, багато хто вважає, що разом із пінкою з м’яса виходять шкідливі речовини.

«Дві води»

Не всі знають про цей принцип варіння бульйону на свинячому м’ясі. Для цього потрібно закип’ятити бульйон, злити воду, промити свинину та кістки, а потім знову залити їх водою. При такому підході бульйон завжди буде ідеальним.

Останні новини:  За 10 хвилин на столі парує сковорідка з піцою

Овочі

Відомо, що свинина вариться набагато довше за курку. При правильному підході час становить близько 2,5 години. Тому варто коректно розраховувати час добавляння овочів. Якщо відправити цибулю і моркву зарано, їх смак і корисні властивості випаруються. Тому вводьте овочі приблизно за півгодини до закінчення варіння. Цибулю краще додавати в цілому вигляді, а моркву розділити на дві частини.