Як шкодять яйця: порушення, які можливі при їх вживанні

01.07.2024   18:15    1824

Любителям яєць слід знати, що їх неправильне вживання може негативно позначитися на травному тракті, спричинити сильний біль у животі.

Яйця вживаються величезною кількістю людей: вони ситні, доступні, дозволяють готувати смачні страви, забезпечують білком, який необхідний організму. До цього продукту особливо небайдужі спортсмени, а також ті, хто трепетно ​​стежить за вагою, досягає схуднення. Але якщо яйця поїдаються нерозумно, у надто великій кількості, це може певним чином шкодити організму та самопочуттю, попереджають медики.

Останні новини:  Названий один із найкорисніших напоїв для серця

Високий рівень холестерину. Одне яйце може дати 186 міліграм холестерину, більше половини рекомендованих 300 міліграм на день. Тому, коли ви безконтрольно вживаєте яйця, у крові починає зростати вміст ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНГ), так званого «поганого» холестерину. Підвищення рівня цього типу холестерину, що має властивість накопичуватися у вигляді бляшок на внутрішніх стінках артерій, підвищує ризик серцевих захворювань. Якщо серце вже нездорове, кількість яєць у раціоні має бути обмеженим.

Останні новини:  Названо позитивні ефекти регулярного сексу для здоров’я

Резистентність до інсуліну. Ще одне порушення, яке можливе при надто частому вживанні страв з яєць – насамперед смажених, з додаванням бекону, ковбаси, білого хліба. Така їжа підвищує навантаження на підшлункову залозу, сприяє розвитку метаболічних порушень, зростанню жирових відкладень у тілі. Подібні відхилення стають передумовами виникнення резистентності до інсуліну – гормону, що контролює вміст цукру в крові. В результаті різко підвищується рівень глюкози в крові, а разом з ним і ризик предіабету, діабету 2 типу.

Останні новини:  Найбільш корисні спеції і приправи вибрав американський дієтолог

Проблеми із травленням. Надлишок яєць у раціоні може позначитися на травному тракті – у деяких людей виникає здуття живота, біль, метеоризм. Негативні симптоми можуть бути серйознішими за наявності невиявленої харчової алергії, гіперчутливості до яєць. Крім того, яйця можуть провокувати погіршення самопочуття у людей, які мають хронічний холецистит чи панкреатит.


ua-novosti.info