Високий холестерин: два прості продукти, які допоможуть його знизити

03.07.2024   19:44    1269

Збалансувати рівень холестерину в організмі можуть певні продукти, проте лікарі особливо виділяють часник і рибу, в тому числі лосось, скумбрію і сардини. Як пояснили фахівці, вся справа в речовині під назвою аліцин і омега-3 жирних кислотах.

За словами медиків Mayo Clinic, що містяться в рибі омега – 3 можуть знижувати рівень тригліцеридів в крові і ризик утворення тромбів. У дослідженні, було також встановлено, що омега-3 жирні кислоти підвищують рівень “хорошого” холестерину і знижують – “поганого”. Американська асоціація серця (American Heart Association) рекомендує з’їдати не менше двох порцій риби на тиждень.

Останні новини:  Чай виявився максимально корисним після простої хитрості

Що стосується часнику, то дослідження також показали, що він здатний знижувати рівень холестерину. Вчені пов’язують цей ефект з вмістом в овочі аллицина.

У Національній службі охорони Здоров’я Великобританії (NHS) відзначили, що основним пріоритетом у боротьбі з високим холестерином повинна бути дієта, відмова від шкідливих звичок і збільшення фізичної активності.

“Щоб знизити рівень холестерину, постарайтеся скоротити споживання жирної їжі, особливо продуктів з високим вмістом насичених жирів. Замість цього в раціон потрібно включити ненасичені жири, а також овочі і фрукти”, – додали лікарі.

Останні новини:  Дієтологиня назвала продукти, які захищають від раку кишечника