Volkswagen витратить 5 мільярдів доларів для інвестицій у Rivian

02.07.2024   04:48    220

Вчора компанія Rivian, оголосила про інвестиції Volkswagen у 5 мільярдів доларів. Обидві компанії працюватимуть разом над розробкою програмного забезпечення для електромобілів, причому VW забезпечить Rivian 1 мільярд доларів одразу. Додаткові 4 мільярди доларів надійдуть пізніше.

Щоб побачити тут паралелі між Скаутом і Рівіаном, не потрібна логіка. Scout розробляє електричний пікап і позашляховик, тоді як Rivian вже має пікап і позашляховик. Це, м’яко кажучи, дивний розвиток подій, але керівник відділу стратегії та фінансових комунікацій VW Крістофер Хаусс каже нам, що зі Scout все йде за планом.

Останні новини:  Rolls-Royce для бідних: Geely готує дешеву копію розкішного Cullinan

«Наше ставлення до Scout зовсім не змінилося», — сказав він. «Зараз основна увага зосереджена на наступних кроках у наших планах створення спільного підприємства з Rivian».

Щоб освіжити вашу пам’ять, у травні 2022 року VW оголосив, що відроджує американську назву позашляховиків як EV. Тизери показують позашляховик і вантажівку, обидва з яких будуть виготовлені на новому заводі в Південній Кароліні. Magna Steyr є інженерним партнером, який допомагає Scout розробити абсолютно нову платформу, яка не буде запозичувати нічого з архітектури VW MEB.

Імовірно, це також означає, що ДНК Rivian відсутня. Але ви не можете заперечувати схожість між двома компаніями. Обидва молоді — R1T випущено наприкінці 2021 року, а Scout ще навіть не має прототипу. Наразі в обох є лише два транспортні засоби, пікап і позашляховик. І обидва забирають у Volkswagen мільярди доларів.

Останні новини:  Geely розробила батарею з ресурсом 1 млн кілометрів

Партнерство VW і Rivian допоможе Rivian запустити у виробництво інші моделі масового ринку, а саме нещодавно анонсовані R2 і R3. VW отримає досвід Rivian у програмному забезпеченні та електричній архітектурі, сферах, у яких німецький бренд мав проблеми. Чи досягне ця експертиза Scout Motors, ще належить з’ясувати, але ми не здивуємося, якби це стало причиною рішення VW інвестувати.

Останні новини:  Нові бойові машини-амфібії отримали морські піхотинці США в Японії

«Завдяки нашій співпраці ми запропонуємо найкращі рішення для наших автомобілів швидше та з нижчою ціною», — сказав генеральний директор VW Group Олівер Блуме. «Ми також діємо в інтересах наших сильних брендів, які надихатимуть своїми культовими продуктами».





autoporady.com