Ветеринари розповіли про те, чи можна цілувати домашніх тварин

25.07.2024   10:20    26

Можна і потрібно цілувати своїх домашніх тварин, але важливо дотримуватися запобіжних заходів і бути впевненими у тому, що вихованець здоровий. Про це повідомили ветеринарні лікарі.

Домашніх тварин можна і потрібно цілувати, головне — дотримуватися правил гігієни та комфорту. Потрібно бути впевненими, що тварина здорова і подбати про власну гігієну, оскільки інвазійні захворювання можуть передаватися від людини до тварини і навпаки. Потрібно виключити алергічну реакцію у тварини, наприклад її може викликати губна помада, парфуми, сказали фахівці.

Останні новини:  Чим можна вивести жирну пляму з джинсів

Вони також попередили, що вихованець може сприйняти широку посмішку як оскал. Крім того, тварині може не сподобатися жувальна гумка з м’ятним чи цитрусовим смаком.

Прояв ніжності має супроводжуватися комфортом для тварини. Для кішки поцілунок неголеного чоловіка надає тваринного відтінку, це їм подобається. Британці, наприклад, не лише цілують тварин, вони їх ще й “облизують”. Існує навіть спеціальний силіконовий язик, який їх облизує. Кішкам дуже подобається, розповіли ветеринари.

Останні новини:  Як освіжити туш для вій, яка засохла