Великий красивий торт без випічки

26.07.2024   22:31    35

Великий і красивий святковий торт можна дуже просто приготувати своїми руками, навіть без випічки в духовці. Торт швидко збирається із готових бісквітних коржів, які продаються майже в будь-якому магазині. Крем для торта теж зовсім нескладний, його не потрібно довго збивати, тільки змішати два інгредієнти.

Повірте, коли я пригощаю гостей таким тортом, нікому з них на думку не спадає, що він приготовлений вдома, а не куплений у гарній справжній кондитерській.

Інгредієнти:

  • Бісквітні коржі по 24 см – 6 шт.
  • Банани – 4-5 шт. (900-950 г)
  • Сметана 25-30% жирності – 400 г
  • Варене згущене молоко – 400 г
  • Шоколадні кульки для сніданків – 100 г

Вага торта 2 кг 150 г

Приготування:

З’єднати жирну сметану (25-30% жирності) з вареним згущеним молоком і добре перемішати до однорідності. Спочатку можна скористатися для цього ложкою, а потім звичайним вінчиком чи міксером.

Останні новини:  Соковиті всередині і хрусткі зовні котлети

Збивати крем не потрібно, головне щоб згущене молоко повністю розчинилося в сметані. На це йде приблизно 3 хвилини.

Тонко нарізати банани кружальцями. До речі, можна використовувати й інші фрукти, наприклад, ківі, мандарини або полуницю, але банани мені подобаються найбільше. Вони створюють дуже правильний ефект просочення коржів і ароматно пахнуть.

Далі будуть потрібні звичайні бісквітні коржі. Їх можна просто купити в магазині, а можна приготувати самим. Але якщо немає часу, то використовувати готові коржі дуже зручно. У мене 6 круглих коржів діаметром 24 см та висотою близько 1,5 см (2 упаковки по 3 штуки).




Викласти перший корж відразу на блюдо, на якому подаватиметься на стіл. Розмір має бути трохи більшим, ніж корж. Корж рівномірно змастити кремом. Кількість крему треба розрахувати заздалегідь, враховуючи, що ще трохи знадобиться для боків, тобто крем необхідно розділити на 7 частин. Якщо крем стікатиме з боків – це нормально.

Останні новини:  Кабачки по-італійськи

На крем викласти нарізані кружальця банана. Викладати їх потрібно щільно один до одного по всій поверхні коржа, не забуваючи про краї. Банани потрібно теж розділити, але лише на 5 частин.

Викласти зверху на банани наступний корж, змастити кремом, викласти банани і зробити все те саме з усіма коржами, крім останнього.

Останній корж викласти на банани, обережно, але досить міцно і рівномірно придавити торт руками і теж змастити верхній корж кремом, але банани не викладати.

Останніми залишками крему змастити бокові частини торта.

А тепер можна зайнятися окрасою. Воно буде хоч і дуже просте, але не менш красиве та цікаве, ніж трояндочки та квіточки. Для прикраси торта можна використовувати звичайні повітряні шоколадні кульки для сніданків.

Кульки потрібно подрібнити на крихту. Це зручно робити за допомогою качалки, насипавши кульки у міцний щільний пакет.

Останні новини:  Фірмові кабачки з найсмачнішою начинкою

Цією крихтою рівномірно присипати торт зверху та з боків. Зверху це зробити дуже просто, а з боків потрібно так: на борти страви насипати крихту і обережно, піднімаючи крихти лопаткою, розподілити по всій бічній поверхні.

Тепер потрібно поставити його в холодильник, щоб він добре просочився. Чим довше він простоїть, тим смачніше і соковитіше вийде. Деякі стверджують, що для просочення достатньо 2-3 години. Але я вважаю, що для правильного смаку та текстури потрібно тримати торт у холодильнику як мінімум ніч.. У мене він простояв 15 годин і вийшов ідеальним. Невелика порада – накрити блюдо зверху великим пакетом, щоб торт не підсох за ніч, але тільки акуратно, щоб пакет не торкався самого торта.

Ось такий дивовижно ніжний, м’який і дуже добре просочений виходить торт з готових коржів. Подивіться який він високий та красивий у розрізі. А який приємний аромат!


novosti24.kyiv.ua