Вчені з’ясували, яка доля спіткала будівельників легендарного Стоунхенджу

25.07.2024   05:30    40

Стоунхендж, легендарна обсерваторія, що протрималася більше 4000 років, завжди приваблює тисячі туристів своєю загадковістю та величчю, пише Успіх in UA.

Але недалеко від цієї давньої споруди розташована ще одна дивовижність – сотні курганів, які колись вважалися ритуальними похованнями будівельників Стоунхенджу, повідомляє 2plus2.ua.

Однак лише у 2018 році британські вчені розкрили страшну правду про Стоунхендж та його оточення завдяки новітнім технологіям та археологічним дослідженням. Виявилося, що люди, чиї рештки були знайдені в цих курганах, не мали жодного відношення до спорудження Стоунхенджу. Вони з’явилися на цих землях після будівництва обсерваторії. Справжні будівельники Стоунхенджу, як виявили вчені, вимерли внаслідок страшної епідемії.

Останні новини:  Падіння астероїда показали на фото і відео

Археологи намагалися вивчити цю загадку і дослідили рештки зубів давніх людей. Результати досліджень були шокуючими. Вони свідчили про те, що ця давня цивілізація померла від чуми.

«Дуже схоже на те, що це був справжній геноцид. Якісь «прибульці» занесли на острів чуму і знищили усіх місцевих. Так культура будівельників Стоунхенджу зникла назавжди», – розповів британський історик Том Роузелл.

Ця відкрита правда змінює розуміння Стоунхенджу та його історії. Замість припущень про ритуальні поховання будівельників, світ стикається із темним періодом історії, коли чума спустошила цей регіон та призвела до загибелі великої цивілізації.

Останні новини:  Вчені виявили новий вид доісторичних котів