Українці почали скуповувати автівки: розповіли про причини

26.07.2024   10:00    22

Український автомобільний ринок переживає справжній бум, що пов’язано з урядовою ініціативою щодо введення 15% військового збору на придбання нових автомобілів. Про це повідомив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

Назаренко зазначив, що за два дні – п’ятницю та суботу – покупці практично розкупили всі автомобілі в автосалонах. Дилерські центри зараз майже порожні.

“Люди намагаються придбати автомобілі до введення додаткового 15% податку. Однак цей ажіотаж триватиме недовго. Після розпродажу наявних запасів продажі можуть різко знизитися, що призведе до очікуваного зниження доходів у бюджет,” – прокоментували у ВААІД.

Останні новини:  Експерти розповіли, чи справді олива в механічній коробці передач не потребує заміни

Експерти прогнозують:

  1. Зростання вартості вживаних авто: через дефіцит нових машин попит на вживані автомобілі зросте, що призведе до підвищення цін.
  2. Зменшення надходжень до бюджету: швидкий розпродаж нових авто може призвести до тимчасового збільшення продажів, проте згодом, коли запаси вичерпаються, надходження до бюджету можуть скоротитися.
Останні новини:  Mercedes-Benz зменшить відмінності між автомобілями з ДВЗ та електрокарами

А що ж робити тим, хто планував придбати нове авто? Є декілька варіантів, які ви можете зробити.

  • Слідкуйте за новинами: рішення про введення податку ще не остаточне, і уряд може переглянути свою позицію.
  • Розглядайте варіанти вживаних авто: якщо вам терміново потрібен автомобіль, можливо, варто звернути увагу на вторинний ринок, хоча і варто бути готовими до можливого зростання цін.
  • Зверніться до дилера: офіційні дилери можуть надати інформацію щодо залишків автомобілів на складах та термінів постачання нових партій.
Останні новини:  Dacia анонсувала новий позашляховик Bigster

попередня статтяУкраїнських водіїв почнуть позбавляти прав після ДТП


avtosota.com