У китайському МЗС заявили, что виступають за “політичне врегулювання” війни в Україн

25.07.2024   12:00    27

Представниця китайського Міністерства закордонних справ Мао Нін заявила, що Китай виступає за якнайшвидше припинення вогню та досягнення “політичного врегулювання” у війні України з РФ.

“Щодо кризи в Україні, Китай виступає за якнайшвидше припинення вогню та досягнення політичного врегулювання. Служачи інтересам усіх сторін, Китай і надалі стоятиме на боці миру та діалогу, підтримуватиме міжнародну співпрацю в досягненні більшого консенсусу та забезпечить життєздатний вихід із запиту на політичне врегулювання”, – сказала представниця, повідомляє Суспільне.

Останні новини:  У США зробили заяви щодо завершення війни в Україні

Міо Нін також розповіла, що глава українського МЗС Дмитро Кулеба, який перебуває з візитом у Китаї, проведе переговори зі своїм колегою Ваном Ї. За її словами, вони будуть говорити про реалізацію “важливого консенсусу” президентів обох держав і поглиблення двосторонньої співпраці з питань, що становлять “взаємний інтерес”.

Останні новини:  Raiffeisen Bank поскаржився, що російський суд заблокував йому продаж бізнесу в РФ

Візит Кулеби до Китаю – деталі

Паніше повідомлялося, що Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 23-25 липня здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ КНР Ван Ї. Це буде його перша поїздка до Пекіна з початку повномасштабного російського вторгнення.

“Під час зустрічей і переговорів сторони проведуть обмін думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин. Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру”, – сказано у повідомленні МЗС.

Останні новини:  У Молдові таксисти допомагали українським чоловікам незаконно перетинати кордон


uapress.kyiv.ua