Трамп може схиляти Україну до миру в інтересах РФ, – Time

25.07.2024   08:21    16

Якщо Дональд Трамп стане президентом США, він може зменшити військову допомогу Україні та змусити Київ погодитися на мирну угоду, вигідну Росії. Українські чиновники довго розмірковували про наслідки перемоги Дональда Трампа на виборах в США для війни з РФ. Багато хто з них вважає, що його повага до автократів, як-от Володимир Путін, і “трансакційний” підхід до зовнішньої політики можуть спричинити катастрофу для України.

Однак, “не всі прогнози такі жахливі, як можна було б очікувати”. Один з українських чиновників на умовах анонімності розповів, що в разі перемоги республіканського кандидата, “перші вісім чи десять місяців, тобто весь 2025 рік, будуть дуже важкими”. Однак поступово Трамп може змінити свій підхід. Про це пише видання TIME.

Останні новини:  У Молдові таксисти допомагали українським чоловікам незаконно перетинати кордон

“Трамп, скоріш за все, скоротить допомогу Україні та підштовхне Зеленського до ухвалення мирної угоди, що буде сильно перекошена на користь Росії. Як і попередні президенти США, на початку свого терміну Трамп також може прагнути перезавантаження відносин із Володимиром Путіним. Однак із часом він побачить, що Путіну не можна довіряти”, – припустив урядовець.

Він також додав, що новий президент США з часом зрозуміє, “що Путіну немає діла до нього та його порядку денного” і тоді “можуть з’явитися певні переваги від Трампа, оскільки він не захоче, щоб Путін із ним грав”. Крім того, намагаючись переконати Трампа і його майбутнього віце-президента Джей Ді Венса, українці також розраховують на допомогу союзників у Європі та американського військово-промислового комплексу, який може отримати величезні прибутки від продовження виробництва зброї для ЗСУ.

Останні новини:  У Китаї заборонили іноземцям усиновлювати дітей

“Вони можуть пояснити (Трампу), чому це вигідно багатьом людям в Америці, особливо в “червоних” штатах (штати, в яких на виборах підтримують кандидатів-республіканців – ред.). Це створює робочі місця. Це підтримує економіку”, – зазначив український чиновник.

“Мирні плани” Дональда Трампа

Нагадаємо, нещодавно на мітингу Трамп знову заявив, що у випадку перемоги на виборах президента США завершить жахливу війну Росії проти України, а також не допустить початку Третьої світової. Також днями Трамп під час бесіди з українським президентом Володимиром Зеленським закликав його не вірити в неправдиві повідомлення, що нібито перемога представника Республіканської партії на виборах буде вигідною для Володимира Путіна.




Нагадаємо, Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC заявив, що гаряча фаза війни в Україні може завершитись до кінця 2024 року, а переговори з Росією й особисто Володимиром Путіним можливі, якщо міжнародна спільнота відстоюватиме при цьому інтереси України.

Останні новини:  Суд відклав винесення вироку Трампу на час після виборів


expert.in.ua