Toyota готується до випуску Corolla нового покоління

26.07.2024   11:00    21

Toyota готується до запуску нового покоління седана Corolla, яке з’явиться у 2026 році. Модель буде значно вдосконалена, включаючи гібридну версію із запасом ходу до 2100 км для конкуренції з китайськими виробниками, пише UaMotors.

Новий дизайн Corolla зменшить аеродинамічний опір і витрату палива, нагадуючи екстер’єром поточний Prius з тонкими гратами радіатора та більшими повітрозабірниками.

Останні новини:  Власник АЗС розкрив дивні правила під час заправки авто, які необхідно виконувати водіям

Основні зміни стосуються моторної гами. Базові версії матимуть 1,5-літровий атмосферний двигун потужністю 130 к.с., який також використовуватиметься в гібридній установці (HEV) з потужністю 100 к.с. Також з’явиться турбована версія потужністю 180 к.с., замінюючи поточний 2,5-літровий двигун у гібридних моделях, таких як RAV4.

Вперше в лінійці Corolla буде версія з підключаємою гібридною системою (PHEV), заснована на технологіях Prius Prime. Toyota прагне досягти економії палива в 200 км/л, відповідаючи європейським стандартам.

Останні новини:  В Україні з`явився брутальний позашляховик Polestone 01 з дизайном від Pininfarina

Toyota планує конкурувати з китайськими брендами, такими як BYD, які вже досягли значних успіхів у гібридних технологіях. BYD нещодавно представила п’яту генерацію гібридного приводу з ККД 46,06%, що дозволяє долати понад 2000 км на одному заряді.

Очікується, що нова Corolla вийде на японський ринок у 2026 році, а в Європі та Бразилії – у 2027 році. Виробництво буде перенесено із заводу в Індаятубі на завод у Сорокабі, де також виробляються моделі Corolla Cross, Yaris Hatch і Sedan, а також новий Yaris Cross.

Останні новини:  Рейтинг найкращих перших автомобілів для початківців


autotheme.info