Світлофори у столиці стануть “розумнішими”

25.07.2024   19:00    22

Київ продовжує покращувати систему управління дорожнім рухом. КП “Центр організації дорожнього руху” купить 24 дорожні контролери для столиці за 10 мільйонів 705 тисяч 815 грн. Тендер оголошений 22 липня, а пропозиції приймаються до 31 липня, пише SUV News. Зараз йдеться тільки про системи дистанційного керування, акумулятори для світлофорів поки не обговорюються.

На платформі з державних закупівель ProZorro.ua розміщена інформація про плани Центру організації дорожнього руху придбати 24 дорожні контролери з різною кількістю силових виходів. Зокрема, планується закупівля:

Останні новини:  Їх випустили лише 300: виявлено рідкісний 24-річний Ford Mustang в новому стані

– 5 контролерів з не менше ніж 24 силовими виходами,
– 12 контролерів з не менше ніж 32 силовими виходами,
– 3 контролерів з не менше ніж 40 силовими виходами,
– 3 контролерів з не менше ніж 48 силовими виходами,
– 1 контролера з не менше ніж 88 силовими виходами.

Останні новини:  Skoda розглядає можливість використання технології SAIC PHEV для своїх моделей

Дорожній контролер управляє світлофорами. Він може працювати самостійно або в складі системи, яка контролює весь рух на вулицях міста. Завдяки йому, світлофори на важливих дорогах працюють узгоджено, а також контролюються автомобільні потоки на перехрестях.

Відповідно до тендерної документації, дорожні контролери повинні бути оснащені лічильником електроенергії та запірними пристроями для запобігання несанкціонованому доступу. Крім того, на них має бути надана гарантія не менше п’яти років з моменту запуску в експлуатацію. Центр організації дорожнього руху планує отримати ці контролери до кінця 2024 року.

Останні новини:  На продаж виставлено унікальний спорткар Proteros Blade Nagual від українських майстрів


newsauto.com.ua