Стали відомі деталі контракту між РФ та Індією на постачання С-400

22.07.2024   22:21    25

Стали відомі деталі контракту між РФ та Індією на постачання С-400

Фото: Getty Images

InformNapalm: Спеціалістів Індії навчатимуть роботи на С-400 у Росії

Контракт на постачання комплексів С-400 Індія та Росія підписали восени 2018 року. Проте, виконання замовлення затримувалось.

Українські хакери з команди «Кібер Спротив» зламали систему та отримали доступ до документів, які підтверджують, що фахівців з Індії готуватимуть для роботи на ЗРК С-400 у Росії. Про це інформує InformNapalm у понеділок, 22 липня.

Останні новини:  Презентовані польські автоматизовані машини для мінування Baobab-K: їх розміщують на кордоні з Білоруссю

Перше розслідування BaumankaLeaks виявило списки та документи з обмеженим доступом, які належать військовому навчальному центру Московського державного технічного університету (МДТУ) імені Баумана, що стосуються систем ППО та ПРО.

Встановлено, що ключовим партнером кафедри ВНЦ є НПО Алмаз, провідне науково-виробниче об’єднання російської оборонної промисловості. НПО постачає тренажери для навчання спеціалістів ППО у Бауманку, зокрема для роботи на комплексах С-400.

Викладачі ВНЦ навчають іноземних фахівців, які працюватимуть з російським озброєнням, що продається за кордон. Попри зниження обсягів експорту зброї з Росії у 2019-2023 роках, РФ продовжує посідати третє місце серед світових експортерів зі значною часткою продажів в Індію.

Останні новини:  У Німеччині албанець із мачете глибокої ночі увірвався до будівлі поліції

Контракт на постачання комплексів С-400 Індія та Росія підписали восени 2018 року. Проте, виконання замовлення затримувалось.

Одним із пунктів контракту є навчання індійських військових роботі з російськими системами.

Такий підхід Індії до співпраці з Росією неодноразово використовувався для підвищення міжнародного статусу Москви, зокрема, під час візитів прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Росії.

Останні новини:  США ввели нові санкції для обмеження експорту газу з Росії


korrespondent.net