Skoda вперше показала новий кросовер Elroq

03.07.2024   04:38    1038

Новий електричний кросовер Skoda Elroq анонсували ще торік, у травні цього року з’явився тизер моделі, а тепер чеська марка показала машину цілком, хоча й у камуфляжі. Крім того, розкрито деякі характеристики моделі.

В основу Elroq ляже платформа MEB, на якій також побудований Skoda Enyaq. З габаритів поки що оголошено лише об’єм багажника – 470 літрів, а при складеному другому ряді крісел цей показник збільшиться до 1580 літрів. Європейські журналісти пишуть, що довжина Elroq становитиме приблизно 4,49 м, колісна база – приблизно 2,77 м.

Останні новини:  Водій збив тварину: яке покарання загрожує в Україні

Новий електричний кросовер стане першою серійною моделлю марки, зовнішність якої оформлять у новому стилі Modern Solid, продемонстрованому на концепті Vision 7S. Втім, головної особливості шоу-кара тут не буде: Elroq отримає звичні горизонтальні блоки фар замість вертикальних. А взагалі, головну оптику зроблять двоповерховою (зверху розмістять діодні смужки ходових вогнів), замість емблеми Skoda спереду та ззаду будуть написи з назвою марки. Для новинки запропонують колеса розміром від 19 до 21 дюйма.

Усередині – вже випробувані на нинішніх моделях бренду рішення на кшталт окремих екранів приладів та мультимедійної системи. Вже у базі Skoda Elroq матиме 13-дюймовий центральний планшет. Для моделі ще заявлено дев’ять «ейрбегів» та автопаркування, в тому числі дистанційне. Зрозуміло, до списку обладнання увійдуть усі сучасні системи безпеки.

Останні новини:  Усім водіям в Україні потрібно буде проходити техогляд автомобілів - подробиці

Кросовер надійде у продаж у чотирьох модифікаціях. Базовий Skoda Elroq 50 – це 170-сильний електромотор на задній осі та батарея ємністю 55 кВт-год. Далі йде Skoda Elroq 60 з 204-сильним двигуном та акумулятором на 63 кВт-год. У Elroq 85 на задній осі встановлять двигун потужністю 285 к.с., такій версії дістанеться батарея ємністю 82 кВт-год.

Останні новини:  У Німеччині знайшли цікавий спосіб боротися із пробками

Нарешті, топовий Elroq 85x буде мати двомоторний повний привід, сумарна віддача – 299 к.с. Батарея у найдорожчого варіанту така сама, як у задньопривідної версії з індексом 85. Далекобійність початкового та наступного виконання поки не названа. Skoda Elroq 85 та Elroq 85x на одному заряді зможуть проїхати «понад 560 км» за циклом WLTP.




Презентація Skoda Elroq запланована на осінь поточного року.


avtomir.ua