Вченими визначено безкоштовний спосіб продовження життя

05.07.2024   07:30    985

Дослідники констатують, що збільшувати тривалість життя може «проста і безкоштовна щоденна звичка».

Питання про те, чому одні люди живуть значно довше за інших, продовжує хвилювати науку. Вчені визначили, що з більш довгою тривалістю життя пов’язана одна звичка повсякденного способу життя.

Отже, що вчені вважають настільки важливим продовження життя-це регулярний режим сну.

У своєму дослідженні вони аналізували режим сну у співвідношенні з біохімічним профілем літніх і молодих людей. Було проведено ряд тестів, включаючи полісомнографію, комплексний тест, який використовується для діагностики порушень сну, а також перевірку складу крові на вміст холестерину.

Останні новини:  Подорож у космосі зі швидкістю світла: допоможе двигун зі смертельним компонентом

В результаті вченими було визначено, що люди, які становили саму зрілу когорту випробовуваних (старше 85 років), дуже акуратно дотримувалися строго регулярного режиму сну і неспання – інакше кажучи, вони вкладалися спати і прокидалися в один час практично кожен день. Також у них були зафіксовані більш високий рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ і більш низький рівень жирових компонентів тригліцеридів в крові. Фахівці пояснюють, що холестерин ЛПВЩ сприяє видаленню надлишків «поганого» холестерину ЛПНЩ, тим самим знижуючи ризик серцевих захворювань. Що стосується тригліцеридів, то даний тип жиру у великій кількості збільшує ризик атеросклерозу і серцевих захворювань.

Таким чином, отримані дані свідчать, що регулярний сон може знизити ризик серцевих захворювань – головного вбивці в усьому світі. Вчені вважають дану звичку вкрай важливою для підтримки здорового ліпідного профілю і продовження життя. Фахівці нагадують, що більшості дорослих необхідно від шести до дев’яти годин сну щоночі. Слід встановити регулярний графік відходу до сну, а також намагатися кожен день прокидатися в один і той же час, підкреслюють експерти.

Останні новини:  В окупованому Криму біля церкви Іоанна Предтечі знайшли римський скарб (фото)