Путін назвав Талібан союзником РФ "у боротьбі з тероризмом"

05.07.2024   07:21    764

Російський диктатор зробив цю заяву під час виступу за підсумками саміту країн .

Таліби зацікавлені тому, щоб в Афганістані «все було стабільним», пояснив свою думку господар Кремля.

Путін назвав Талібан союзником РФ у боротьбі з тероризмом

Фото: Getty Images

Рух Талібан контролює владу в Афганістані і «зацікавлений у стабільності», тому він є союзником РФ «у боротьбі з тероризмом». Про це заявив російський диктатор Володимир Путін журналістам за підсумками саміту країн ШОС.

Останні новини:  У РФ заявили про атаку БПЛА на Воронезьку область

«Таліби, рух Талібан узяв на себе певні зобов’язання. І в цілому, як і раніше, є питання, які вимагають постійної уваги і всередині країни, і міжнародного співтовариства. Але в цілому ми повинні виходити з того, що рух Талібан контролює владу в країні. І в цьому сенсі таліби, безумовно, для нас є союзниками боротьби з тероризмом», — заявив глава Кремля.

Останні новини:  Росія оголосила про зміну ядерної доктрини через війну в Україні

Очільник правлячого режиму Росії переконаний, що «Талібан» зацікавлений в тому, щоб в Афганістані «все було стабільним, спокійним і підпорядкованим певним правилам».

Він також відповів на запитання, чи потрібно підключати талібів до питання боротьби з терористичними погрозами, зокрема від терористичних угрупувань, що влаштувалися в Афганістані, таких як ІДІЛ (визнаний терористичним і заборонений в РФ), і чи є вони нам союзниками чи ворогами.

Останні новини:  Атака безпілотників у Росії: влада готує евакуацію населення


korrespondent.net