Land Rover розсекретив найпотужніший Defender

05.07.2024   05:26    611

Компанія Land Rover розсекретила найпотужніший та найдинамічніший Defender. Його назвали Octa, на честь найміцнішого мінералу на землі – алмазу в ограновуванні восьмигранний октаедр.

У рух Land Rover Defender Octa приводить 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом та з 48-вольтовою надбудовою. Він розвиває 635 к.с. і 750 Нм, причому крутний момент можна короткочасно збільшити до 800 Нм при активації режиму Dynamic Launch Mode. Максимальний момент доступний у діапазоні від 1800 до майже 6000 об/хв. Швидкість позашляховика обмежена на позначці 250 км/год.

На Octa дебютувала активна пневмопідвіска 6D Dynamics з довшими та жорсткішими поперечними важелями, що усуває поздовжні та поперечні крени кузова та забезпечує велику артикуляцію коліс поза асфальтом. Дорожній просвіт збільшено на 28 міліметрів у порівнянні зі звичайним Defender, а колію розширено на 68 мм.

Останні новини:  Зроблено в Італії: виявлено унікальний автодім УАЗ "Буханка"

Octa вміє автоматично визначати, якою поверхнею рухається, і самостійно оптимізувати налаштування. Крім стандартних режимів, є особливий Octa – перший в історії Defender режим бездоріжжя з фокусом на продуктивність. Він включає функцію Off-Road Launch та спеціальні налаштування ABS для більшої ефективності на нетвердих поверхнях.

Defender Octa має 400-міліметрові передні гальма Brembo з шестипоршневими супортами, 22-дюймові колісні диски в розширених арках та 33-дюймові шини Goodyear Advanced All-Terrain, створені спеціально для цієї версії. Попрацювали в Land Rover і над геометрією кузова, збільшивши кути в’їзду та з’їзду. Позашляховик також може долати глибший брід, ніж будь-який з серійних Defender – до одного метра.

Останні новини:  Daimler Truck, Cummins та Paccar збудують потужну гігафабрику

Для найпотужнішого Defender створили власну емблему, яка повторюється на кузові — ромб (або перенесений на площину октаедр), укладений у коло. Всі Defender Octa запропонують у двоколірному забарвленні з дахом та п’ятими дверима у глянсовому чорному відтінку. Кузов запропонують за доплату покрити захисною плівкою.

Салон можна оздобити матеріалом Ultrafabric, який на третину легший за шкіру, або залишити стандартну напіванілінову шкіру з текстильними вставками Kvadrat. Ще одна «фішка» – нові передні сидіння Body and Soul Seat з модернізованою підтримкою та аудіотехнологією, яка, за словами виробника, дозволить не лише чути, а й відчувати музику.




Протягом першого року Land Rover випускатиме «вітальний» Octa Edition One з оздоблення з вуглецевого волокна та ексклюзивним забарвленням. Ціна складе 152 тисячі доларів, а Edition One попросять 168 тисяч доларів.

Останні новини:  Volkswagen Golf отримав помаранчеву версію з ексклюзивними особливостями


avtomir.ua